Tradicionalni ukusi i moderan duh: Raznolikost restorana u Novom Sadu

Bilo da ste se skoro doselili, odavno živite u Novom Sadu ili ste samo u poseti, morate priznati da je on naširoko poznat po bogatoj kulturnoj sceni, ali i po izvanrednoj gastronomiji.

Širom dragulja Vojvodine, kako u samom centru, njegovim obodima, tako i prigradskim naseljima, mogu se pronaći raznovrsni restorani, barovi, kafane, pivnice, klubovi i diskoteke. Iako Novi Sad pruža za svakog po nešto, nije zgoreg potražiti putokaz ka najboljim mestima. 

Šarenolikost na tanjiru – Restorani Novi Sad

U ovom, ne više tako malenom, gradu na obali Dunava, možete očekivati štogod. Pripremite se na sve tipove hrane – od autentične sa domaćim specijalitetima, pa sve do restorana sa internacionalnom kuhinjom.

Ukoliko do sada niste, nezaobilazna su izvrsna kuvana i pečena jela od ribe svojstvena Novom Sadu, kakve nudi čarda Aqua Doria iz podnožja Petrovaradinske tvrđave. Vredi isprobati i kako to vrsni kuvari pripremaju domaću pileću supu, sarmu, gulaše, paprikaše, slaninu, čvarke, kobasice i drugu tradicionalnu hranu koju možete pronaći u restoranu Pod orahom.

Pored dobre klope, budite sigurni da ćete svuda zateći domaćinsku atmosferu. S vrata će vas zapljusnuti opojni mirisi od kojih ćete odmah ogladneti. Nema ništa bolje nego na prazan stomak u The Camelot gastro pubu počastiti se lokalnim vinom, pivom ili rakijom, dok kelner prinosi meze, lepinje i salatu. Sve to pratiće naravno prijatna i vesela muzika.

Ako vam je to ipak dojadilo, prošetajte šorom i upoznajte se sa modernim restoranima koji nude široku ponudu neobičnih ukusa drugih nacija, te iznenađuju inovativnim jelima i nesvakidašnjim kombinacijama. Naša preporuka je restoran Vida.

Danas probajte burgere, sutra picu, prekosutra se spremite za suši ili pak tortilje. Izbora je dovoljno da ispunite doručak, ručak, večeru, pa čak i brunch. Podsećamo vas da ostavite mesta i za desert, a pravo mesto za to je restoran Portofino

Ukoliko niste ljubitelj jake Vojvođanske mesne ishrane, restoran Lotf, kao i drugi, nude i vegansku i vegetarijnsku ponudu. U mnogim restoranima u Novom Sadu može se pronaći i hrana bez glutena i šećera, tako da se niko neće osećati izostavljeno. 

Isplanirajte veče u Novom Sadu

Mnogi restorani se u kasnim popodnevnim časovima i vikendima, pored vrhunse hrane, nude i zabavan sadržaj. Samo jedan od takvih je Pupin Lounge & Bar u kome možete uživati ispijajući šoljice omiljene kafe i degustirajući raznovrsne specijalitete, ali i imati noći za pamćenje.
Sada kad ste ovlaž upoznati sa svim kulinarskim čudima Novog Sada i već vam krči stomak, sigurno ste se zapitali – Kuda večeras? Istražite šta se sve to nudi i odmah rezervišite svoje mesto.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: