Šta sledeće gledati?

Naučna fantastika – filmski žanr koji pomera granice specijalnih efekata, kontinuirano se razvija i zadivljuje nas spektakularnim vizualnim prikazima. 

Predstavljamo vam pet najboljih SF filmova na Netflix-u

Naučna fantastika – filmski žanr koji pomera granice specijalnih efekata, kontinuirano se razvija i zadivljuje nas spektakularnim vizualnim prikazima. Reditelji i njihove ekipe neprestano smišljaju nove načine da nam predstave svet iz dubina njihove mašte , smešten u daleku budućnost ili u neku paralelnu, imaginarnu, stvarnost. Istovremeno, svedoci smo nezaustavljivog razvoja audiovizuelne tehnologija koja nam omogućuje da iz udobnosti doma uživamo u lepoti ovakvih ostvarenja. Uz pomoć Hisense pametnih televizora koji podržavaju Netflix, savršena slika i zvuk pružiće vam pravi osećaj bioskopa. Dok pratite omiljeni sadržaj, osećaćete se kao da ste u bioskopu. Za vas izdvajamo neke od najboljih sci-fi filmova dostupnih na ovoj platformi, koje ćete definitivno dugo pamtiti i preporučivati.

Projekat Adam (The Adam Project), 2022.

Projekat Adam je film koji prati priču trinaestogodišnjeg Adama Rida koji jedne noći ulazi u svoju garažu i tamo pronalazi skrivenog ranjenog pilota. Ispostavlja se da je misteriozni pilot došao iz budućnosti i da je zapravo starija verzija dečaka. Glavnu ulogu igra Rajan Rejnolds, a pored njega tu su i Dženifer Garner, Zoi Saldana i Mark Rufalo.

Ne gledaj gore (Don’t look Up), 2021.

Iako će vas nasmejati, podstaći će vas da razmišljate o ozbiljnim temama jer film predstavlja pokušaj da se stanovnici naše planete zainteresuju za skori kraj podstaknut klimatskom krizom. Glavne uloge tumače čuveni Oskarovci Leonardo Di Kaprio, Dženifer Lorens, Kejt Blanšet i Meril Strip.

Okja, 2017.

Glavni lik filma je stvorenje koje u realnosti ne postoji – svinja stvorena genetskim inženjeringom. Radnja se odigrava u ne tako dalekoj budućnosti i prati devojčicu Miju i njenu neobičnu svinju Okju. Kroz ovo nesvakidašnje prijateljstvo ispričana je priča o posledicama korporativnog zla, tačnije o eksploataciji nauke u korist profita, a na štetu životinja.

Ex Machina, 2015.

Ex Machina je ostvarenje kao stvoreno za teoretičare zavere jer daje uvid u tamnu stranu budućnosti i budi paranoju kod gledalaca, ali i navodi na razmišljanje. U filmu nema mnogo likova i čitava radnja se vrti oko odnosa čoveka i veštačke inteligencije. Domhnel Glison, Oskar Isak i Alicija Vikander tumače glavne uloge ove britanske naučne fantastike.

Black Mirror: Bandersnatch, 2018.

Da li ste znali da postoji film sa osam različitih krajeva i da vi možete da utičete na sam ishod priče, kao i na to šta će glavni lik jesti za doručak? Bandersnatch je interaktivni projekat koji pruža potpuno nov i inovativan način gledanja filma u kom gledalac aktivno učestvuje tako što donosi odluke umesto glavnog junaka.
Sada kada znate koji ćete film sledeći gledati, sigurno razmišljate o svom „kućnom bioskopu“. Svesni ste da je za gledanje filmova, posebno sci-fi žanra, veoma bitan kvalitet slike i zvuka. Ukoliko želite da iskustvo uživanja u vašem omiljenom sadržaju iz doma bude savršeno, potreban vam je i pametni TV koji podržava platforme kao što je Netflix. Hisense televizori odgovoriće na sve vaše potrebe i više od toga.

Zahvaljujući Hisense tehnologiji koje imaju televizori iz kategorije Ultra HD, otkrićete svet u milijardu boja, dok će vam 4K rezolucija omogućiti da vidite sve što ste do sada propuštali na četiri puta manjoj Full HD. Dodatno, Hisense ULED 4K televizori pomeraju granice kvaliteta slike i donose autentične boje, brilijantan kontrast i jasno prikazane detalje. Za ljubitelje velikih ekrana, tu je i Mini Led kategorija čiji TV od 75 inča donosi iskustvo gledanja koje retko ko može da postigne.

Za sve ljubitelje kućnih bioskopa, ovo su savršeni kandidati za televizor. Više o Hisense uređajima pogledajte na https://rs.hisense.com/.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: