BICIKLISTIČKA STAZA BEOGRAD – NOVI SAD

Ivan Đoković pokrajinski sekretar za privredu i turizam potvrdio je vest da se sledeće godine gradi biciklistička staza Beograd-Novi Sad.

Ivan Đoković pokrajinski sekretar za privredu i turizam potvrdio je vest da se sledeće godine gradi biciklistička staza Beograd-Novi Sad.

Đoković je izjavio da će to biti najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i da će se u martu naredne godine raspisati tender za gradnju.

“To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa vaj-faj stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne vrste senzora i mislim da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno dovesti do povećanja njihove bezbednosti” – naglasio je Đoković.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam ističe da sekretarijat “svakodnevno radi na unapređenju bicklističke infrastrukture”. “Upravo smo završili postavljanje i repariranje signalizacije na bicklističkom putu Eurovelo 6, koji vodi od Španije do Crnog mora. Takođe, Sekretarijat je završio projekat trasiranja i postavljanja signalizacije na putevima Eurovelo 11 i 13, koji vode sa severa Evrope do Crnog mora”, navodi Đoković.

 

Izvor: Dnevnik

Photo: Pixabay

Prijava na newsletter

Pročitajte još: