Prednosti marketinga zasnovanog na lokaciji

Za trgovce, postoji mnogo razloga za primenu strategija zasnovanih na lokaciji.

Za trgovce, postoji mnogo razloga za primenu strategija zasnovanih na lokaciji.

Preduzeća koja prvenstveno obavljaju lično transakcije mogu da dosegnu klijente kada i gde je najverovatnije da će biti prijemčivi za kampanje:

 * Kada su u neposrednoj blizini vaše prodavnice.
 * Kada se događaju dešavaju.
 * I tako dalje.

Ovo može lako dovesti do povećanog saobraćaja i veće prodaje. Iskustvo posetilaca se poboljšava kada se cilja, relevantan sadržaj se isporučuje u tačno pravo vreme. Ovo takođe pomaže u zadržavanju i lojalnosti kupaca.

Marketinški stručnjaci koji su odgovorili na anketu rekli su da je poboljšano angažovanje jedna od vodećih prednosti marketinga zasnovanog na lokaciji. Ali, što je možda najvažnije, strategija nudi prozor u ono što kupci žele koristeći uvide stečene iz onoga na šta provode svoje vreme i, u mnogim slučajevima, koliko vremena provode radeći to.

Dok posete veb-sajtu mogu pouzdano da predvide ponašanje potrošača, trgovci i dalje moraju da prave pretpostavke. Ali lokacijski marketing se može smatrati pouzdanijim jer se zasniva na posetama prodavnicama, poseti koncertima, poseti restoranima itd.

Osim toga, može brzo pokazati marketinškim radnicima da li su njihove kampanje bile uspešne: da li se saobraćaj povećao ili smanjio? Da li su se preuzimanja aplikacija povećala ili stagnirala?

Trgovci moraju da koriste samo podatke korisnika mobilnih uređaja koji su omogućili svojim telefonima da prate njihovu lokaciju i aplikacije koje koriste za pristup.

Zabrinutost u vezi sa privatnošću je veoma realna i trgovci moraju da vode računa o osetljivom rukovanju podacima i da obezbede da se ne mogu ući u trag do bilo kog konkretnog pojedinca. Savezno i državno zakonodavstvo koje štiti privatnost potrošača se stalno razvija i brendovima bi bilo dobro da ne samo prate propise, već da ih prate do kraja.

Međutim, kada se uradi ispravno, marketing zasnovan na lokaciji može biti efikasan deo bilo koje digitalne strategije.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: