Održana online konferencija Potencijali međuregionalne saradnje

NULL

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija pod nazivom „Potencijali međuregionalne saradnje“. Predstavnici Privredne komore Vojvodine i Makedonsko-turske komore razmenili su iskustva tokom pandemije Kovida-19 i njegovog uticaja na privredni ambijent.

Privreda ne može da čeka. Privredna komora Vojvodine je tokom perioda pandemije bila tu za privrednike kako bi im pomogla da premoste eventualne prepreke prema tržištu. Mi u komori od juna održavamo kontinuitet ovakvih onlajn konferencija jer poseban akcenat dajemo na međuregionalnoj saradnji – istakao je šef kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine Milan Stojanov.

Makedonija-turska privredna komora osnovana je 2008. godine, kao komora turskih investitora u Makedoniji i lokalnih kompanija koje sarađuju sa Turskom.

-Jedna od ideja koja se trenutno razmatra jeste umrežavanje sa zemljama sa kojima bi se preko Turske moglo izaći na treća tržišta – istakla je Ljubica Nuri, generalni sekretar Makedonsko-turske privredne komore.

Šahpaz Molaliev, izvršni direktor Makedonsko-turske privredne komore istakao je da postoji veliko ineteresovanje njihovih članica za poljoprivredom te da je to polje koje se otvara kao moguća saradnja.

Sekretar kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine Jelena Bjelanović predstavila je podatke o privrednim kretanjima za prvih osam meseci u AP Vojvodini, koji jasno pokazuju da je i uprkos pandemiji situacija u privrednom ambijentu stabilna.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: