Otvorene prijave za Visa Everywhere Initiative takmičenje startapa 2024

Visa

Prijave za međunarodno takmičenje najboljih startapa “Visa Everywhere Initiative 2024” su otvorene i prilika su da kompanije iz Srbije i ove godine predstave svoja inovativna rešenja za suočavanje sa globalnim izazovima u oblasti platnih usluga i trgovine.

Pored novčanih nagrada, pobednici takmičenja, dobijaju pristup i širokoj mreži partnera kompanije Visa u bankarskom, trgovinskom, VC i vladinom sektoru, a ovo je i prilika da najbolja rešenja osvoje priznanje jednog od najpouzdanijih svetskih brendova.

 Ove godine, Visa Everywhere Initiative takmičenje za CEMEA region biće održano 17. jula. Startap koji pobedi u finalu, učestvovaće na globalnom takmičenju sa pobednicima iz Evrope, Azije, Latinske i Severne Amerike, koje će se održati 29. oktobra 2024. u TechCrunch Disrupt, u San Francisku.

„Startapi danas uspešno kreiraju jedinstven  ekosistem plaćanja. Kao globalni lider u plaćanju, Visa je u mogućnosti da podrži razvoj ove industrije kroz različite programe i da podeli svoje dugogodišnje iskustvo u oblasti digitalne trgovine.Visa Everywhere Initiative je platforma koja podstiče finteke i startape da prikažu svoja najbolja rešenja u oblasti platnih usluga“, istakla je Ana Drašković, potpredsednica i generalna direktorka kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

„U kompaniji Visa verujemo da pristup digitalnoj ekonomiji podstiče pravedan i sveobuhvatan ekonomski rast, a Visa Everywhere Initiative snažno stimuliše razvoj inovacija koje pokreću digitalnu industriju“.

 Visa Everywhere Initiative pokrenuta je prvi put u Americi 2015. godine i brzo se razvila u globalno prepoznat program. Do sada je u ovoj inicijativi učestvovalo 15 hiljada startapa, kojima je pružena finansijska podrška u iznosu od 48 milijardi dolara. Prošle godine, na takmičenju Visa Everywhere Initiative 2023, glavnu nagradu Visa Everywhere Global odneo je nigerijski Drugstock u vrednosti od 50 hiljada dolara, a on je osvojio i nagradu Favorit publike od 10 hiljada dolara.

Visa Everywhere Initiative traži startape koji kreiraju inovativne proizvode i usluge, rešavajući probleme u oblasti platnih usluga i trgovine, sa kojima se suočavaju preduzeća svih veličina i sektora.

Više informacija potražite na https://corporate.visa.com/en/visa-everywhere/everywhere-initiative/initiative.html

Info: Novaekonomija.rs

Photo: Visa

Prijava na newsletter

Pročitajte još: