Godišnji izveštaj Humanitarne organizacije Srbi za Srbe za 2022. godinu

Cilj je da u narednih nekoliko godina Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okupi stotine hiljada donatora iz celog sveta koji će sa redovnim mesečnim donacijama pomagati dobrotvorni rad i obezbeđivati neophodnu socijalnu i ekonomsku pomoć za ugrožene višedetne porodice širom Balkana.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nastala je 2005. godine, kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, „oko projekata pomoći socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana“. Okosnicu organizacije čine mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svesnih da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno. Izborom imena, osnivači su opisali i misiju koju čine samo tri reči – Srbi za Srbe.

Uz prepoznatljiv slogan – Deca su naša budućnost – organizacija Srbi je Srbe je, od 2005. godine, prikupila pet miliona evra pomoći i pomogla više od 2600 porodica sa više od 13.500 dece. Donatori su iz celog sveta. Organizacija je zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Švedskoj, a u planu je otvaranje i brojnih predstavništava u drugim državama. „Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece“, istakli su u humanitarnog organizaciji Srbi za Srbe.

Transparentan rad organizacije od prvih sprovedenih projekata pomoći do danas, doprineo je velikom porastu i prilivu novih donacija, kao i okupljanju novih članova i volontera širom sveta. Činjenica da svaki prikupljeni dinar prezentuju javno je veoma bitna radi poverenja i kontrole rada organizacij. Mesečni izveštaji, lista donatora, uvid u stanje novca na računu, kao i protok novca su svakodnevno dostupni svim našim članovima, donatorima, prijateljima i virtuelnim posetiocima. Organizacija je do sada zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi,Švedskoj i Australiji, uz brojna predstavništva u drugim državama, koja će uskoro postati i zvanično registrovane organizacije.

Pored 11 ogranaka u svetu, Humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe danas čini više stotina volontera, šesnaest zaposlenih osoba u Srbiji, četiri zaposlene osobe u Republici Srpskoj i više od 100.000 donatora. Sa postepenom profesionalizacijom organizacije je započeto 2013. godine usled neprestanog uvećanja obima posla i želje članova da se rad organizacije podigne na viši nivo u cilju prikupljanja više donacija i pružanja pomoći većem broju porodica.

Cilj je da u narednih nekoliko godina Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okupi stotine hiljada donatora iz celog sveta koji će sa redovnim mesečnim donacijama pomagati dobrotvorni rad i obezbeđivati neophodnu socijalnu i ekonomsku pomoć za ugrožene višedetne porodice širom Balkana.

Na LINKU pogledajte izveštaj Humanitarne organizacije Srbi za Srbe za 2022. godinu u kojoj su:

* prikupili 3.073.681 evro donacija
* isporučili pomoć za 232 porodice sa 720 dece
* sproveli 16 velikih projekata pomoći zajednicama i ustanovama
* organizovali 841 humanitarni događaj
* okupili više od 100.000 donatora širom sveta

www.srbizasrbe.org 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: