Whatsapp počeo da dozvoljava razmenu poruka sa drugim aplikacijama

whatspp počeo da dozvoljava razmenu poruka

WhatsApp je počeo da dozvoljava i “spoljne poruke”. To znači kako korisnici mogu primati poruke svojih prijatelja koji koriste druge aplikacije za slanje poruka, kao što su Telegram i Signal i obrnuto.

Nova pravila takođe će definisati i preciznije odrediti koje su vrste sadržaja dozvoljene u aplikaciji i u novo uvedenim kanalima te kako ih prijaviti. Jednako tako, nova pravila će sadržati tehničke i pravne pojedinosti o tome kako se poruke iz WhatsAppa mogu proslediti “podržanim aplikacijama trećih strana” ili primati od njih.

Stručnjaci kažu kako je baš to problematično jer je još uvijek nejasno kako će to biti uređeno.

End-to-end enkripcija ostaje

Iz WhatsAppa poručuju kako će se end-to-end enkripcija poziva i osobnih poruka međusobno i dalje održavati. – Niko drugi, čak ni WhatsApp, ne može ih pročitati ili poslušati, tvrdi kompanija, prenosi Fenix.

Prema rečima stručnjaka za potrošače Rona Perdussa, to je još uvek nejasno.

„Ponuđači obećavaju da će pronaći rešenja i osigurati bezbednsot podataka, ali zapravo postoji mali rizik“, rekao je Perduss.

Prema onome što je objavio WhatsApp, da bi pristali na nove smernice, korisnici ne moraju učiniti ništa osim nastaviti koristiti messenger nakon 11. aprila.

„Ako nastavite koristiti WhatsApp nakon 11. aprila 2024., prihvatate ova ažuriranja naših uslova korišćenja“, poručili su.

Korisnici koji žele nastaviti koristiti aplikaciju nemaju izbora. Odnosno, izbor je ostati i prihvatiti nove uslove ili napustiti WhatsApp aplikaciju.

Info: bizlife.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: