Šta je upravljanje digitalnom imovinom?

Upravljanje digitalnom imovinom može da igra vitalnu ulogu u vašoj marketinškoj organizaciji, objedinjujući onlajn i oflajn marketinške kanale i dovodeći do efikasnije alokacije marketinških resursa.

Upravljanje digitalnom imovinom može da igra vitalnu ulogu u vašoj marketinškoj organizaciji, objedinjujući onlajn i oflajn marketinške kanale i dovodeći do efikasnije alokacije marketinških resursa.

Šta radi upravljanje digitalnom imovinom?

Upravljanje digitalnom imovinom (DAM) čuva i organizuje svu digitalnu imovinu organizacije, tipa slike, PDF-ove, fotografije, audio, video, pa čak i virtuelnu stvarnost ili druge najsavremenije formate.
To je „jedinstveni izvor istine“, gde trgovci mogu pronaći svaku relevantnu verziju medijskih sredstava kreiranih za brend. DAM takođe dodaje metapodatke koji mogu da pruže informacije o svemu što bi prodavac mogao da zna pre nego što ga upotrebi. To uključuje stvari kao što su da li kompanija ima trajna prava na korišćenje fotografije, da li je pravni tim odobrio video i da li je infografika proverena, da li je usklađenost sa standardom dizajna brenda.

Kako kompanije koriste DAM?

Marketinške agencije bi mogle da iskoriste DAM tehnologiju kako bi održale konzistentnost internog sadržaja i kreativa koje su razvili partneri. B2B preduzeća mogu iskoristiti prednosti centralizovanog čvorišta za kolaterale prodaje i materijale za marketing događaja. DAM-ovi se integrišu sa drugim tehnologijama, posebno sistemima za upravljanje sadržajem i platformama za digitalno iskustvo, kako bi se objedinilo upravljanje marketinškim sredstvima i distribuirao digitalni sadržaj direktno na kanale gde se koristi.

Zašto toliko organizacija koristi DAM-ove?

Prvo su očekivanja potrošača.
Skoro tri četvrtine kupaca očekuje da kompanije razumeju njihove jedinstvene želje i potrebe. Prednosti ove personalizacije su jasne. Kompanije koje koriste detaljniju personalizaciju doživljavaju značajne dobitke u konverzijama, prihodu po posetiocu i prosečnoj vrednosti porudžbine, prema Incisiv Adobe studiji.

Drugo je sve veći broj kanala i uređaja koje potrošači koriste.
DAM-ovi olakšavaju kreiranje i prenamenu marketinškog sadržaja u skladu sa različitim potrebama medija i formata. Oni takođe podržavaju ceo životni ciklus sadržaja – od upstream kreativnog do isporuke niže. Oni podržavaju rad u toku za sadržaj, ubrzavaju radni tok sredstava, preglede i odobrenja, kao i povezivanje sa alatkama kao što su Adobe Creative Cloud, Canva i Microsoft Office.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: