Šta je MAP i kako može pomoći B2B marketingu?

Platforme za automatizaciju marketinga nude neke uobičajene osnovne mogućnosti, ali prodavci žele da razlikuju svoju ponudu nizom naprednijih funkcija.

Platforme za automatizaciju marketinga nude neke uobičajene osnovne mogućnosti, ali prodavci žele da razlikuju svoju ponudu nizom naprednijih funkcija.

Koji faktori podstiču korišćenje platforme za automatizaciju marketinga i koje mogućnosti MAP-ovi pružaju B2B marketingu?

MAP-ovi pomažu preduzećima da identifikuju potencijalne kupce i automatizuju proces negovanja potencijalnih kupaca do spremnosti za prodaju koristeći kanale kao što su e-pošta, društveni mediji, web stranice i prikazni oglasi da dovedu klijente i potencijalne klijente na prilagođene odredišne stranice i kroz druga iskustva osmišljena da ih pomere niz tok kupovine .

MAP-ove često zanemaruju trgovci usred jurnjave za sjajnom novom stvari. Uzimaju se zdravo za gotovo delimično zbog njihove sveprisutnosti i kritične važnosti kao centralnog centra marketinških grupa mnogih preduzeća.

Marketari se udvostručuju zamenom MAP-a

Možda je to razlog zašto, u vreme brzih promena, trgovci menjaju svoje MAP-ove češće nego druge tehnologije, od presudne je važnosti da MAP radi ono što poslu treba.

MAP-ove je zamenilo 23% ispitanika. Kopajući po motivima za zamenu, trgovci koji su rekli da su zamenili MAP-ove 2022. generalno su prešli sa jednog upakovanog komercijalnog rešenja (umesto domaće aplikacije) na drugi komercijalni alat, pri čemu većina traži bolje karakteristike (58%) i poboljšanu integraciju (23 %).

Kako se dobavljači razlikuju po mogućnostima?

Osnovnije funkcije automatizacije marketinga postale su donekle komodizovane, tako da prodavci platformi uglavnom pokušavaju da razlikuju po sposobnosti skaliranja (posebno na nove marketinške kanale), upotrebljivosti, jednostavnosti implementacije i karakteristikama korisničkog iskustva.

Prodavci nastavljaju da proširuju programe obuke, kao i dodatne profesionalne usluge, kako bi poboljšali korišćenje platforme. Zajednice na mreži, i za kupce i za programere, takođe su sve važnije za jačanje podrške platformi, zagovaranja i prodora na tržište.

Mnogi dobavljači MAP-a imaju korene u marketingu e-pošte, koji je i dalje osnovna funkcija i često jedina funkcija koju korisnici koriste. Međutim, mnoge platforme nude sve veći raspon karakteristike marketinga putem e-pošte, uključujući napredno upravljanje potencijalnim klijentima, ABM alate i prediktivne funkcije analitike.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: