Srbija dobila BizChat, digitalnog asistenta zasnovanog na AI – Pitali smo ga o prilikama za investicije, osnivanju firme, poslovnoj klimi…

Privredna komora Srbije (PKS) predstavila je na Kopaonik biznis forumu BizChat – novi digitalni servis na bazi veštačke inteligencije koji u realnom vremenu, 24 časa u sedmici, daje privrednicima i kompanijama odgovore u vezi sa poslovanjem. Kako je saopštila PKS BizChat može odgovarati na pitanja počev od komorskih usluga, preko analiza tržišta, uslova poslovanja i investiranja do potencijala tržišta rada i obrazovnog sistema.

  • Ako želite da dobijete informaciju kako da osnujete firmu, kako do određenih olakšica, kako da povratite porez i šta vam je potrebno za to, kako da dobijete Open Balkan ID broj i radne dozvole, zatim, vizu za strane radnike, naš digitalni asistent vas vodi korak po korak – rekao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Servis je, kako je saopšteno urađen je na bazi Majkrosoftove tehnologije, a postavljen je na naslovnoj strani engleske verzije sajta PKS.

A šta savetuje BizChat o ulaganjima, pokretanju firme, poslovnoj klimi…

Na pitanje u koje sektore investirati u Srbiji, BizChat savetuje da su to automobilska industrija, poljoprivreda, outsourcing, industrija prerade hrane i turizam.

BizChat na pitanje kako osnovati firmu u Srbiji nudi pet koraka koju uključuju: odabir pravne forme, osnivački akt, registraciju, odgovornost članova kompanije i poslovno ime.

Poslovnu klimu BizChat PKS ocenjuje prilično pozitivno, navodeći nekoliko aspekata, među kojima su bezvizni režim, sigurnost i turističke atrakcije, makroekonomsku stabilnost i povoljnu investicionu klimu.

Izvor teksta i fotografije: http://ekapija.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: