Sadržaj B2B marketinga

Strategije marketinga sadržaja su stalno bile jedan od najpouzdanijih alata na raspolaganju B2B marketingu.

 

Strategije marketinga sadržaja su stalno bile jedan od najpouzdanijih alata na raspolaganju B2B marketingu.

Ako klijenti redovno vide vašu firmu kao izvor visokokvalitetnog industrijskog sadržaja i misaonog liderstva, njihovo poverenje u njene proizvode i usluge raste u skladu s tim.

Marketing društvenih medija

Većina uspešnih preduzeća danas ima onlajn prisustvo na barem jednom od najboljih veb sajtova društvenih medija. U B2B marketinškom prostoru, LinkedIn i Facebook su najčešće korišćene platforme društvenih medija.

Tipično, kompanije koriste ove platforme za postizanje istih ciljeva koje nastoje postići kroz druge oblike digitalnog marketinga. Međutim, da bi bile uspešne na društvenim medijima, B2B kompanije moraju da pronađu sredinu između kreiranja zanimljivog sadržaja i obezbeđivanja da ne unište iskustvo svoje publike na platformi. Da bi to uradili, trgovci bi trebalo da identifikuju vrstu sadržaja koju njihova ciljna publika želi da vidi na platformama društvenih medija.

Dok razvijaju i objavljuju sadržaj na društvenim mrežama, kompanije moraju da razmotre šta traže kolektivi kupaca. Kolektiv kupaca je grupa važnih zainteresovanih strana čije je odobrenje obavezno ako kompanija želi da obavi bilo kakvu poslovnu kupovinu. Oni su važna publika koju ne treba zanemariti dok planirate svoju marketinšku strategiju na društvenim mrežama.

Vaš sadržaj na društvenim mrežama takođe treba da projektuje vrednosti koje su u skladu sa brigama kolektiva kupaca vaših ciljnih firmi. Kreirajte sadržaj koji je relevantan za njihove potrebe i koji govori jezikom njihove industrije.

Takođe bi trebalo da pratite marketinške strategije vašeg konkurenta na društvenim medijima i merite njihov uspeh. Da biste privukli pažnju kupaca, vaš sadržaj na društvenim mrežama treba da im ponudi nešto što ranije nisu videli.

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: