Mogućnosti platformi za upravljanje digitalnom imovinom

Platforme za upravljanje digitalnom imovinom imaju sve, od zastarelih funkcija, poput upravljanja datotekama, do novih mogućnosti zbog pojave veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Evo detaljnog pogleda.

Platforme za upravljanje digitalnom imovinom imaju sve, od zastarelih funkcija, poput upravljanja datotekama, do novih mogućnosti zbog pojave veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Evo detaljnog pogleda.

Upravljanje tokovima rada

DAM sistemi se razlikuju po obimu svojih mogućnosti upravljanja tokovima posla. Neki omogućavaju saradnju putem @ označavanja, dok drugi imaju punopravniju ponudu za upravljanje projektima. Ovo može pomoći marketinškim timovima, zajedno sa spoljnim kreativnim resursima, da komuniciraju o promenama dok je sredstvo u razvoju ili ažuriranju.

Kasnije, oni mogu omogućiti dobijanje odobrenja od brend menadžera, rukovodilaca i pravnog tima, dok neki sistemi takođe olakšavaju distribuciju imovine. Ove mogućnosti mogu biti ugrađene u osnovnu platformu ili ponuđene kao dodatak ili integracija. Većina DAM-ova je SaaS i može im se pristupiti iz pretraživača, ali neki su razvili izvorne aplikacije.

Formati datoteka i rukovanje

Jedna oblast diferencijacije je sposobnost upravljanja različitim formatima datoteka. Većina podržava uobičajene popularne video, slikovne i audio formate. Međutim, ako vaš tok posla zahteva upotrebu specijalizovanog formata, morate da obezbedite da bilo koji sistem koji razmišljate može da se nosi sa tim.

Konverzija sredstava, uređivanje i prilagođavanje

Neke platforme dozvoljavaju da se sredstvo otpremljeno u jednom formatu preuzme ili distribuira u drugom, sa konverzijama koje se dešavaju u hodu. Takođe, neki imaju lagane mogućnosti uređivanja unutar platforme. Da budemo jasni, veze sa uobičajenim softverom za uređivanje slika (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, itd.) obično su korisnije.

Upravljanje distribucijom i korisničkim dozvolama

Lanac snabdevanja proizvodnje sadržaja može uključivati mnoga odeljenja, agencije, slobodnjake i još mnogo toga. Mogućnost pružanja fleksibilnih dozvola, tako da pravi ljudi imaju pristup pravim sredstvima, i samo pravim sredstvima, veoma je dragocena.

Unutar agencija, posebno, ove mogućnosti mogu klijentima/kupcima pružiti pogodne mogućnosti samoposluživanja. Takođe omogućava velikim preduzećima da održe doslednu poruku brenda u svim geografskim i vertikalama, dok i dalje omogućava trgovcima i prodavcima da sami sebi pomognu sa materijalima koji su im potrebni.

Pretraga i metapodaci

Jedna od najvažnijih prednosti DAM-a je mogućnost pronalaženja imovine nakon što je kreirana i odložena. Većina provajdera sada koristi veštačku inteligenciju, bilo vlasničku ili kroz partnerstvo, za prepoznavanje i označavanje slika i video zapisa. Prodavci takođe istražuju načine da koriste veštačku inteligenciju i mašinsko učenje kako bi pronašli uvid i automatizovali transformacije sadržaja na osnovu obrazaca korišćenja.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: