Da li je vašoj organizaciji potrebna platforma za automatizaciju marketinga?

Prednosti korišćenja B2B MAP-a počinju sa potencijalom za personalizovanje korisničkog iskustva ali se tu ne završavaju.

Prednosti korišćenja B2B MAP-a počinju sa potencijalom za personalizovanje korisničkog iskustva ali se tu ne završavaju.

Da li je svakoj B2B marketinškoj organizaciji potrebna platforma za automatizaciju marketinga?

Sve u svemu, možda najupečatljivija je sve veća potražnja za personalizacijom. B2B kupci, kao i potrošači, očekuju od prodavaca da pruže iskustva koja zadovoljavaju njihove potrebe i brige. Teško je to učiniti u bilo kojoj skali bez upotrebe automatizacije.

Imperativ personalizacije

Personalizacija je sve važniji deo B2B marketinga. Oko 69% ljudi očekuje da kompanije predvide njihove potrebe, dok je 60% saglasno da se njihovi lični podaci prikupljaju u svrhu personalizacije njihovih iskustava.

Prednosti korišćenja automatizacije B2B marketinga

Proliferacija kanala i uređaja otežava ciljanje potencijalnih klijenata sa pravim porukama, na pravim uređajima, u pravo vreme. Brz prelazak na interakcije na mreži koje je izazvala pandemija COVID-a takođe je podigao nivo konkurencije u prijemnom sandučetu, tako da su relevantne poruke važnije nego ikada ranije.

Prospekti sami upravljaju većim delom procesa kupovine. Oni kreiraju kratke liste prodavaca istražujući web stranice brendova i društvene kanale bez razgovora sa prodajnim predstavnikom.

Biti efikasan u ovom okruženju znači da trgovci moraju biti kreativni, ciljani i usklađeni sa ciljevima prodaje; oni takođe moraju imati uvid u atribute i ponašanja kupaca. Ova izazovna tržišna dinamika i povećani pritisak na povraćaj ulaganja čine ove potencijalne prednosti MAP-a privlačnijim nego ikad.

Ove prednosti uključuju:

* Povećana marketinška efikasnost.

* Poboljšana sposobnost generisanja više i bolje kvalifikovanih potencijalnih klijenata.

* Višekanalni pogled na ponašanje potencijalnih klijenata.

* Današnji MAP-ovi integrišu više kanala i uređaja, uključujući društvene medije i mobilne uređaje.

* Bolje usklađivanje prodajnih i marketinških ciljeva.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: