5 tipova sadržaja koje brendovi moraju da imaju na svojim društvenim mrežama u 2024.

Da li trendove na društvenim mrežama diktiraju želje i interesovanja korisnika ili pak složeni algoritmi za koje često ne znamo kako funkcionišu, ali znamo da im se treba prilagoditi? Prateći promene koje se na ovim platformama gotovo svakodnevno dešavaju, možemo zaključiti da odgovor uključuje oba, a da je veza između sadržaja koji nam se prikazuje i sadržaja koji želimo da pratimo jednostavno neraskidiva.

Upravo zato, zadatak brendova u ovoj godini biće da ispune zahteve “obe strane”, a da bi u tome uspeli, važno je da kreiraju određene tipove sadržaja koje objašnjavamo u nastavku.

Interaktivne ankete i kvizovi

Različite ankete, pitalice i kvizovi navešće vaše pratioce da interaguju sa sadržajem koji objavljujete, a to pospešuje sveukupno angažovanje (engagement). Iskoristite ovakve formate da bolje upoznate svoju publiku i njihove preferencije, a dobijene informacije iskoristite kako biste poboljšali njihovo iskustvo sa vašim brendom. Oni će to i te kako umeti da cene!

BTS sadržaj

BTS (Behind the Scenes) sadržaj otkriva vašim pratiocima na koji način funkcioniše vaš brend, ko stoji iza njega, koje su vaše vrednosti, a zahvaljujući svim ovim informacijama gradi se čvršća i ličnija veza između kupaca i brenda. Osim toga, svi volimo da zavirimo iza kulisa i otkrijemo jedan sasvim drugačiji svet!

UGC

User Generated Content (UGC) sastavni je deo marketinških strategija gotovo svih brendova u ovom trenutku, a ovaj trend počeo je da se razvija tokom 2023. godine kada su korisnici poželeli realan i iskreni sadržaj nasuprot onom “nameštenom”. UGC podrazumeva sadržaj koji kreiraju sami korisnici, ljubitelji vašeg brenda, samoinicijativno, i koji potom dele na svojim društvenim mrežama. Brendovi koriste ovaj sadržaj kako bi potvrdili svoj kredibilitet, ali i pokazali da im je zaista stalo do mišljenja njihovih kupaca. 

Mimovi i praćenje trendova

Da, apsolutno svaki brend može pronaći mim ili vodeći trend za sebe, odnosno zabavan sadržaj koji neće narušiti njegov ugled, a koji će pokazati da je u korak sa aktuelnostima i samom zajednicom. Ovo je takođe odličan način da pokažete “ličnost” svog brenda i dodatno se povežete sa ciljnom grupom.

Video sadržaj

Suvišno je govoriti o tome da je TikTok u potpunosti promenio pravila igre kada je reč o sadržaju koji društvene mreže vole. Fokusirajte se na kreiranje video sadržaja, eksperimentišite sa dužinom videa, pokušajte i sa live uključenjima. Trendovi su tu da se prate, ali ne slepo, već da se prilagođavaju vašem (brend) identitetu.

Biznis Vesti

Photo by Gilles Lambert on Unsplash

Prijava na newsletter

Pročitajte još: