Milbauer tehnologije: U Staroj Pazovi uslovi rada kao u EU

Regionalni centar kompanije nalazi se u Tehnološkom parku u Staroj Pazovi. Zapošljava više od 160 zaposlenih, od čega je 90 inženjera elektrotehnike, mašinstva i IT.

Milbauer (Mühlbauer) tehnologije d.o.o. je “ćerka” Milbauer holdinga iz Nemačke, koja posluje u Srbiji. Lična karta, vozačka ili neki drugi državni dokument Srbije proizvode se na sistemima ove kompanije. Svoju svrhu su pronašli u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca NBS i MUP, a komponente proizvode i za kompaniju “Epl”. 

Uslovi rada kao u EU

Regionalni centar kompanije nalazi se u Tehnološkom parku u Staroj Pazovi. Zapošljava više od 160 radnika, od čega je 90 inženjera elektrotehnike, mašinstva i IT. Na taj način domaći stručnjaci u svojoj zemlji rade u uslovima koji su na nivou onih u EU, a svoju stručnost usavršavaju radeći na projektima koji se spremaju za globalno tržište.

“Investicija je do sada iznosila preko 15 miliona evra. Pored najsavremenije fabrike za proizvodnju biometrijskih dokumenta za ceo svet, ovde se nalazi i razvojni centar za softverska rešenja i globalni servisni centar odakle srpski inženjeri Milbauera pružaju podršku svim projektima ove internacionalne grupe. To znači da su naši inženjeri u momentu čitanja ovog teksta angažovani na praktično svim kontinentima – od Južne Amerike, Evrope i Afike sve do daleke Azije i Australije. Kompanija je pretežno izvozno orijentisana i preko 85% prometa ostvaruje se kroz izvoz proizvedene robe i usluga”, kaže Ivan Malić, regionalni potpredsednik kompanije za centralnu, južnu i jugoistočnu Evropu.

Milbauer globalno zapošljava preko 3.500 radnika

Grupaciju je 1981. godine osnovao Jozef Milbauer, koji je i danas aktivan kao vlasnik.  Globalno zapošljava preko 3.500 radnika, od čega 750 inženjera najrazličitijih profila. Lider su u izradi smart kartica, bezbednosnih sistema za kontrolu graničnih prelaza, u oblasti izrade preciznih delova za različite namene i industrije i drugo.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay / geralt

Prijava na newsletter

Pročitajte još: