Manufaktura ukusa – čist hedonizam u teglicama

NULL

Manufaktura ukusa je brend porodičnog gazdinstva Vuković iz Novog Sada. Svoju ljubav prema dobrom ukusu hrane i uživanju u njegovoj pripremi pretočili su u proizvode malo drugačijeg ukusa. Proizvode Slatko od ljutih paprika i Čatni od crvenog luka, sa puno interesantnih začina. Ukusne i kvalitetne proizvode stvaraju kuvajući na tradicionalan način, bez dodavanja boja, aditiva, konzervansa.

I sami su, kako kaže Aleksandar Vuković, ljubitelji ukusne hrane, uvek “hrabri” da probaju neobične ukuse, a uživanje im je bilo da prijateljima u pripremi večera, slava, rođendana, serviraju i neko ukusno iznenađenje.

Jedne godine, za predjelo je bilo belo grožđe, četiri vrste sira i naše Slatko od ljutih paprika. Nihovo oduševljenje bilo je početak našeg razmišljanja da krenemo u nov izazov. Čatni smo uvek voleli i rado ga kombinovali od predjela do glavnog jela, a obično su nam ga prijatelji donosili iz Nemačke. U naš Čatni, u kom je puno začina, uloženo je dosta truda kako bi ukus doveli do idealno izbalansiranog. Nije bilo lako – priča Aleksandar.

Osim slatkog od ljutih paprika i čatnija od crvenog luka, u Manufakturi ukusa, ima recepata koji strpljivo čekaju svoj red u proizvodnom pogonu. Kako kaže Aleksandar, biće tu tek iznenađenja.

Proizvode plasiramo specijalizovanim radnjama koje prodaju premijum proizvode, da li su to vina, sirevi ili neobične prerađevine od mesa…Naši proizvodi se nalaze u specijalizovanim radnjama u Beogradu i Novom Sadu. Još uvek nas nema u velikim prodajnim lancima – navodi Aleksandar i dodaje kako smatra da su još na putu do ozbiljnog tržišta.

Lokalnim proizvođačima nije, ističe, lako da razvijaju proizvodnju, stignu do kupaca.

-Paralelno sa unapređenjem i podizanjem kvaliteta proizvoda dizajnerima smo prepustili rešavanje izgleda teglice u kojoj će proizvod biti upakovan. Trudili smo se da što više njih degustira naše proizvode. Odlazili smo na Noćne markete, organizovali degustacije na prodajnim mestima i polako postajali prepoznatljivi. Danas, kažu, da je Manufaktura ukusa sinonim za dobar ukus, kvalitetan proizvod i dobar dizajn – priča Aleksandar.

Tajna je, navodi Aleksandar, u ljubavi prema poslu koji se radi. Ključ uspeha je, zaključuje, upornost, strpljenje i odluka da se ne odustane i onda kada se čini da je to jedino rešenje.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: