Beograd na listi najboljih investicionih lokacija u Evropi

Na nedavno objavljenoj listi portala FDI, ekonomsko istraživačke publikacije “Fajnenšel Tajmsa” o evropskim gradovima i regionima budućnosti za 2024. godinu, visoka mesta zauzelo je nekoliko gradova u Srbiji.

Reč je o listi koja rangira najbolje investicione lokacije u Evropi. Na listi gradova budućnosti, Beograd se, pored Krakova, Hamburga, Geteborga, Kelna, Roterdama i drugih evropskih gradova, pozicionirao na visoko sedmo mesto. Na listi najboljih mikrogradova najprivlačnijih za investicije, na četiri od prvih deset mesta našli su se srpski gradovi: Zrenjanin, Subotica, Šimanovci i Leskovac. Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović ocenjuje da investitore najviše zanima efikasnost i efektivnost njihovih investicija.

Uprkos pozitivnim ocenama o investicionoj klimi u našim gradovima, posla ima još, kaže Vesović. Poručuje da će u narednom periodu, za razliku od ranijeg vremena kada smo vodili računa o tome kako da smanjimo nezaposlenost, jedan od zadataka biti da se obezbedi dovoljno radne snage za sve investitore koji budu zainteresovani da ulažu u Srbiju.

Info:RTV

Foto: belgradewaterfront.comPrijava na newsletter

Pročitajte još: