Za kraj leta: Po peti put se organizuje Rumski polumaraton

Sportski savez pod pokroviteljstvom Opštine Ruma organizuje 5. Rumski polumaraton, a termin odrzavanja zakazan je za 17. septembar 2023. godine sa početkom u 16 časova.

 

 

Sportski savez pod pokroviteljstvom Opštine Ruma organizuje 5. Rumski polumaraton, a termin odrzavanja zakazan je za 17. septembar 2023. godine sa početkom u 16 časova.

Rok za onlajn prijavu bio je do 8. Septembra, tako da se zainteresovani mogu prijaviti samo na licu mesta na dan održavanja Rumskog polumaratona. Prijava na sajtu je trka.rs.

Kategorije i nagrade

Takmičari će se nadmetati za vredne novčane i robne nagrade u obe konkurencije. Pored nagrada za plasmane, nagrada za rekord staze u obe konkurencije iznosi 150 evra.

Aktuelni rekordi staze:

Teodora Simović: 1:17:41

Stenli Kipruto 1:06:44

I ove godine poseban akcenat stavljen je na najbrže Rumljane u obe konkurencije.

Tako da najbržeg Rumljanina i najbržu Rumljanku pored pehara i diploma očekuje i novčana nagrada u iznosu od 15.000 dinara.

Trkači po starosnim kategorijama u obe konkurencije 40+,50+,60+ kao i najstariji i najmlađi učesnik u apsolutnoj konkurenciji biće posebno nagrađivani.

Kako se bližimo 17. septembru, sve je više zvučnih atletskih imena koji su potvrdili učešće na 5. Rumskom polumaratonu.

Štafetna trka 7 km x 3 izaziva veliko interesovanje pre svega lokalih trkača, članova sportskih klubova, rumskih kako javnih tako i privatnih preduzeća. Pored Rumljana, za štafetnu trku interesovanje imaju i trkači iz okolnih gradova i regiona. Štafeta može da bude sastavljena i kombinovano.

DDOR Trka zadovljstva od 7 km je još jedna od trka u programu Rumskog polumaratona za sve ljubitelje sporta i trčanja koji zele da učestvuju u ovoj manifestaciji, a da ne moraju da trče ceo polumaraton.

Prijava je onlajn ili na startu trke.

Trka i za najmlađe

U okviru rumskog polumaratona, biće odrzana i trka beba u puzanju pod nazivom Neon Bambini Maraton. Ova manifestacija će se odrzati na Gradskom trgu 17. septembra, sa početkom u 18 časova.

Pravo na učešće imaju sva deca uzrasta do 2 godine, a dužina staze koju najmlađi maratonci treba da prepuze je 4.5 metra, što predstavlja asocijaciju da se Ruma nalazi na 45. geografskoj paraleli.

Prijave za Bambini maraton su besplatne putem telefona: 022/474972, u inboks stranice ili lično u Sportskom savezu, na adresi Veljka Dugoševića 100. Prijava je moguća i na sam dan odrzavanja maratona.

Svi učesnici NEON Bambini Maratona dobiće poklone, dok će za najbrže bebe biti obezbeđene i vredne nagrade.

Ideja bambini maratona je da animiramo što više dece da se od detinjstva bave sportskim aktivnostima.

I na 5. Rumskom polumaratonu nastavlja se tradicija besplatnog prevoza za trkače uz saradnju sa kompanijom Master bus.

I ove godine Master Bus obezbeđuje besplatan prevoz trkačima iz Beograda koji dolaze na Rumski polumaraton (redovnim linijama Master busa).

Sve što treba je da na ulasku u autobus pokažete potvrdu o uplati kotizacije za 5. Rumski polumaraton (uplatnicu ili online uplatnicu). Povratak je u 22 časa.

Izvor i foto: Inforuma.rs

 

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Prijava na newsletter

Pročitajte još: