Uspešno realizovan Dan otvorenih vrata Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu- Stotine studenata došlo da izabere pravi put (FOTO)

Dan otvorenih vrata u NTP NS, jedan od posećenijih događaja ove institucije, organizovan je kao deo zajedničkog događaja sa studentskim Udruženjem EESTEC.

Prisutni su danas imali priliku da prisustvuju Konteh panelu Ključne veštine u 21. veku i obilasku vodećih tehnoloških kompanija u našoj zemlji, a koje su članice Naučno-tehnološkog parka Novi Sad, poput 3Laterala, Levi9 i Schneider Electric-a.

-Ovaj uspešan spoj poslovnih i tehnoloških perspektiva dodatno je podržao ciljeve Naučno-tehnološkog parka, otvarajući vrata novim mogućnostima i inspiraciji za buduće karijere- rekli su iz NTP.

Nakon svečanog otvaranja, direktora NTP NS Nebojše Drakulića i dekana FTN-a prof. dr Borisa Dumnića, panel je otvorio brojne diskusije i doneo nove zaključke na temu ključnih veština, koje su neophodne za uspeh.

Drakulić istakao je da je Dan otvorenih vrata manifestacija kroz koju ova institucija u potpunosti ispunjava svoju misiju, zadatak i cilj, a to je spoj nauke i privrede.

-Mogućnost da naše članice – tehnološko-razvojne kompanije poput 3Laterala, Continentala, J&S softa, Vege IT, ZF-a i Norme group u konferencijskom i izložbenom segmentu događaja predstave svoje aktuelne projekte, a akademskoj zajednici pruže mogućnost da kroz realizaciju stručne prakse, učešća na projektima, pa čak i zaposlenja u ovim kompanijama pomognu, u realizaciji projekta jedan je od osnovnih ciljeva ovog događaja- dodao je Drakulić.

Izvor teksta i fotografije: http://nsuzivo.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: