Turistički potencijal Subotice

U srcu Panonske nizije ovaj multietnički grad bogate kulture i evropskog šarma svake godine privlači veliki broj turista koji se u ovaj Vojvođanski grad rado vraćaju.

U srcu Panonske nizije ovaj multietnički grad bogate kulture i evropskog šarma svake godine privlači veliki broj turista koji se u ovaj Vojvođanski grad rado vraćaju.

Grad secesije

Subotica je naširoko poznata po svojoj jedinstvenoj i raskošnoj arhitekturi, koja je jedno od obeležja ovog šarmantnog grada .Gradska Kuća, Sinagoga i ostali slični objekti u gradu svrstali su Suboticu među secesijske gradove u Evropi. Ovaj izuzetan i specifičan umetnički pravac na ovim prostorima bio je prisutan skoro dvadeset godina i ostavio razuzdane forme i neobične kombinacije boja koje privlače poglede turista.

Grad vredan posete

Subotica je poznata po pozitivnoj atmosferi, izvrsnoj hrani i kvalitetnim vinima. Svake godine dom je raznovrsnih festivala, koncerata, događaja koji su deo bogatog kulturnog života. Pored toga, grad nudi dosta zanimljivih mesta za odmor i aktivnosti oko jezera Palić, na ergelama, salašima i lovištima.

Rekordni rezultati

U toku prethodne godine Subotica i Palić ostvarili su rekordne rezultate u oblasti turizma. Pored povećanog broja dolazaka i noćenja, boravak turista na ovoj destinaciji produžen je u proseku do dva ipo dana. Palić zauzima mesto u prvoj kategoriji turističkih destinacija, među šešt u našoj zemlji.

Ovi prošlogodišnji podaci pokazatelj su toga da je Subotica itekako primamljiva i kvalitetna turistička destinacija, a ulaganjem u turističku sezonu izvesno je da će podaci iz ove godine biti takođe na zadovoljavajućem nivou.

 

foto: www.visitsubotica.rs

 

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: