Sofić: Preko dve milijarde dinara uloženo u opštinu Beočin od juna 2016. godine

BEOČIN – Pokrajinska vlada uložila je preko dve milijarde dinara u infrastrukturu, kulturu i poljoprivredu u opštini Beočin od 2016. godine do danas, rekao je Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.
Najviše sredstava Pokrajinska vlada uložila je u investicione projekte, regionalni razvoj i poljoprivredu.

Investiciona ulaganja u Opštinu Beočin iznose preko 1,4 milijardi dinara. Preko 950 miliona dinara uloženo je u rehabilitaciju saobraćajnica Beočin-Bešenovo, a 300 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju i dogradnju postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih naselja. Sto miliona dinara investirano je u rehabilitaciju ulica na teritoriji opštine Beočin.

Regionalni razvoj finansiran je sa preko 188 miliona dinara, od čega je preko 57 miliona dinara dodeljeno za kupovinu opreme privrednih društava povezanih sa realizacijom investicija, a preko 76 miliona dinara uloženo je u sanaciju krova OŠ ”Jovan Grčić Milenko” u Beočinu. Sa preko 36 miliona dinara finansirano je urgentno saniranje i asfaltiranje ulica na teritoriji opštine.

Oblast poljoprivrede finansirana je sa preko 100 miliona dinara. Finansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata kanalizacije iznosi preko 22 miliona dinara, u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije uloženo je preko 20 miliona dinara, dok je podrška mladima u ruralnim područjima finansirana sa nešto manje od 19 miliona dinara.

Izvor teksta i fotografije: http://vojvodinauzivo.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: