Obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ završilo 237 nezaposlenih lica

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Sombor, prepoznajući potrebu za ovakvom podrškom, sprovela je obuku pod nazivom "Put do uspešnog preduzetnika" u Zapadnobačkom okrugu.

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, promene na tržištu rada postavljaju izazove pred pojedince koji traže zaposlenje i/ili teže preduzetništvu. Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Sombor, prepoznajući potrebu za ovakvom podrškom, sprovela je obuku pod nazivom “Put do uspešnog preduzetnika” u Zapadnobačkom okrugu.

Obuka predstavlja dragocenu priliku za pojedince koji teže da postanu preduzetnici da steknu osnovna znanja, veštine i samopouzdanje potrebno za uspešno vođenje poslovnih poduhvata. Kroz obuku, polaznici su se upoznali sa ključnim aspektima preduzetništva, uključujući pravne, ekonomske i poslovne elemente.

“Put do uspešnog preduzetnika” je uspešno okončan od strane 237 nezaposlenih lica i predstavlja ne samo uvod u svet preduzetništva, već i ključan korak ka osnaživanju i edukaciji budućih preduzetnika. Završetak ove obuke postao je ključan uslov za učešće u javnim pozivima za dodelu subvencija za samozapošljavanje, naglašavajući njenu važnost i relevantnost.

Realizuje se kroz pet modula: osnove preduzetništva, pravni i ekonomski aspekt preduzetništva, biznis plan radionica i informacije o ugovornom obavezama prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Nudi se kako u onlajn formatu, omogućavajući fleksibilnost polaznicima, tako i u neposrednom okruženju, prilagođavajući se različitim potrebama.

Kroz ove module i savetodavnu podršku, ova inicijativa pruža neophodno znanje i veštine za osnivanje i vođenje sopstvenih poslovnih poduhvata, istovremeno omogućavajući učesnicima da bolje razumeju tržište rada i šanse koje se pružaju u lokalnom kontekstu. Na taj način se direktno doprinosi razvoju lokalne ekonomije i smanjenju nezaposlenosti.

Kroz ovu inicijativu, Nacionalna služba za zapošljavanje iskazuje svoju posvećenost podršci preduzetnicima i razvoju lokalne ekonomske scene, čime se stvara održiv temelj za budući rast i prosperitet u Zapadnobačkom okrugu.

Obuke za preduzetnike pružaju dragocenu edukaciju o osnovama poslovanja, razvoju ideja i upravljanju rizikom, čime se podstiče stvaranje novih poslovnih poduhvata. Takođe, društvo kreira pozitivno okruženje za razvoj preduzetništva, pozitivan uticaj na pojedince i ekonomiju i unapređenje kvaliteta života zajednice.

 

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Prijava na newsletter

Pročitajte još: