Objavljen konkurs za „Program podrške digitalnoj transformaciji 2023”, subvencije do 6.000 evra

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Ministarstvom privrede Srbije, objavio je novi „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2023“. Ovo je odlična prilika za kompanije da unaprede svoje poslovanje i investiraju u savremene digitalne alate.

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Ministarstvom privrede Srbije, objavio je novi „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2023“. Ovo je odlična prilika za kompanije da unaprede svoje poslovanje i investiraju u savremene digitalne alate.

Program je dizajniran da pomogne kompanijama u procesu digitalne transformacije i omogućava im da se oslanjaju na podršku sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju (ISO 17024). Kompanije koje se kvalifikuju za ovu priliku treba da imaju između pet i 249 zaposlenih i da ispunjavaju određene uslove, uključujući da su registrovane u Agenciji za privredne registre najkasnije do 1. januara 2022. godine, da su u većinskom privatnom vlasništvu i da su izmirile sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Kako objašnjava Filip Mrdak iz CDT, kompanije koje učestvuju u konsultantskom programu imaju priliku da se koriste raznovrsnim pogodnostima. Prvo, oni dobijaju besplatnu ekspertsku analizu od strane iskusnih i sertifikovanih konsultanata. Ova analiza prikazuje trenutno stanje kompanije i domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti. Dalje, kompanije rade na detaljnoj strategiji razvoja u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju. I najzad, kompanije koje se kvalifikuju za ovaj program dobijaju bespovratnu subvenciju od CDT u iznosu do 6.000 evra.

Ova subvencija je značajna prilika za kompanije da investiraju u svoju digitalnu transformaciju, na primer, kupovinom savremenog softvera ili hardvera. Štaviše, kompanije će imati superviziju samog procesa implementacije rešenja nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanata.

Ovo je jedna od retkih prilika kada kompanije mogu da ukoriste subvencije za svoje potrebe i unaprede svoje poslovanje kroz digitalnu transformaciju.

Javni poziv za učešće u programu ostaje otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa za 2023. Kompanije koje su zainteresovane mogu se prijaviti za Program popunjavanjem upitnika Digitalne konkurentnosti na internet stranici Centra za digitalnu transformaciju. Dodatne informacije o načinu apliciranja, kriterijumima i smernicama za apliciranje dostupne su na sajtu www.cdt.org.rs.

Centar za digitalnu transformaciju (CDT), uz podršku GIZ i PKS, uspešno je obučio i sertifikovao 68 konsultanata iz različitih oblasti u proteklih pet godina. Ovi konsultanti su stekli sertifikat po ISO 17024 standardima i posvećeni su pomaganju kompanijama u promovisanju digitalne transformaci

Prijava na newsletter

Pročitajte još: