Obeleženo dve decenije JVP “Vode Vojvodine”

Veliki jubilej, dvadeset godina od osnivanja JVP “Vode Vojvodine” obeležen je u petak, na najprometnijoj tački Hidrosistema DTD, na novosadskoj prevodnici, na Klisi.

Veliki jubilej, dvadeset godina od osnivanja JVP “Vode Vojvodine” obeležen je u petak, na najprometnijoj tački Hidrosistema DTD, na novosadskoj prevodnici, na Klisi.

 

Na svečanosti prisutnima su se obratili predsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković, potpredsenik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić i domaćin, direktor JVP “Vode Vojvodine” Srđan Kružević.

vode vojvodine

Govoreći o poslovanju JVP “Vode Vojvodine” direktor Srđan Kružević naglasio je da je Hidrosistem DTD remek delo vodoprivrednog inženjerstva kojim se rukovodi iz mnogo različitih sfera, ali da je prioritet očuvanje vode i prirode.

Direktor JVP “Vode Vojvodine” Srđan Kružević

“Mi smo za čistiju prirodu, ali smo protiv zagađivača, mi smo za očuvanje ribljeg fonda, ali smo protiv ribokradica. Mi smo pre svega za plodnu zemlju, ali smo protiv suša i poplava. Pre izgradnje Hidrosistema DTD, Vojvodina je bila močvara. Činimo da sve ono što je priroda rekla da je nemoguće za vode, učinimo mogućim. Mi od močvara pravimo mesto za život i bavljenje poljoprivredom, od sušnih područja pravimo bogate oranice. Mi održavamo zaštićena područja, mi pošumljavamo, mi poribljavamo. Mi upravljamo vodama.”- istakao je Kružević u svom obraćanju. 

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković

Ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković naglasila je da JVP “Vode Vojvodine” predstavljaju za Ministarstvo poljoprivrede i Reprubličku direkciju za vode značajnog i pouzdanog  partnera u realizaciji projekata namenjenih za rešavanje strateški bitnog pitanja za poljoprivredu Srbije, a to je unapređenje sisema za navodnjavanje. Istakla je da će se Ministarstvo poljoprivrede u narednom periodu fokusirati na poljoprivrednike u Vojvodini i na sistem za navodnjavanje.

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević


“Od srca čestitam JVP “Vode Vojvodine” prvih dvadeset godina rada! Želim vam da tečete kao što teku naše reke, da održavate infrastrukturu, da svim svojim kapacitetima za odbranu štitite našu prirodu od poplava i da budete ponos svom narodu! Na tom zadatku Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će vas uvek podržati!”- rekao je predsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević.

 

Obeležavanju jubileja prisustvovali su i potpredsednici Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, članovi pokrajinske vlade, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, predstavnici brojnih opština i gradova u Vojvodini, predstavnici relevantnih institucija u kojima JVP Vode Vojvodine ima uspešnu saradnju.

 

Izvor i foto: JVP “Vode Vojvodine”

Prijava na newsletter

Pročitajte još: