Novi Sad – centar IT industrije

NULL

Plac u Radničkoj ulici br. 32 u Novom Sadu, koji je urbanističkim planom predviđen za izgradnju višespratnica poslovno-stambenog sadržaja, na javnom nadmetanju kupila je kompanija 3lateral i to po početnoj ceni od 933.039.225 dinara, kao jedini učesnik na toj licitaciji.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ranije je oglasila da prodaje plac od 6.495 metara kvadratnih. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je cilj Grada da barake u Radničkoj br. 32 budu zamenjene novim investicijama, i da se od propalih objekata dođe do modernog, novog IT centra.

Radnička ulica će dobiti novo ruho i poslovne zgrade koje će znatno izmeniti ovaj deo grada. Naš Novi Sad dobija novi život, novu energiju i sve više se sa pravom pominje kao grad budućnosti i centar informacionih tehnologija u zemlji. Čestitam gejming kompaniji 3lateral, koja se prošle godine priključila kompaniji Epic Games i želim im uspešno poslovanje u našem gradu. Oni su obezbedili za svoje poslovanje izuzetno atraktivnu lokaciju koja je u blizini centra grada, fakulteta i SPENS-a, a ovde će se zapošljavati ozbiljni stručnjaci u IT i gejmerskoj industriji, što će samo vinuti privredu Novog Sada na još viši nivo. Ponosni smo što će lokalitet koji je 20 godina bio potpuno zapušten, a u samom centralnom delu grada, doživeti svoj preporod i obezbediti prosperitet grada i građana na duge staze – rekao je Vučević.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: