Nataša Marković, član Izvršnog odbora BPŠ Banke: Stalno se prilagođavamo potrebama klijenata

Tokom prethodnih nekoliko godina Banka Poštanska štedionica intenzivno je radila na svom razvoju, unapređenju poslovanja, širenju poslovne mreže i približavanju klijentima. Sa trenutno više od 200 ekspozitura i samostalnih šaltera, ravnomerno raspoređenih po celoj Srbiji, izrasla je u banku sa najrazgranatijom poslovnom mrežu u zemlji.

Tokom prethodnih nekoliko godina Banka Poštanska štedionica intenzivno je radila na svom razvoju, unapređenju poslovanja, širenju poslovne mreže i približavanju klijentima. Sa trenutno više od 200 ekspozitura i samostalnih šaltera, ravnomerno raspoređenih po celoj Srbiji, izrasla je u banku sa najrazgranatijom poslovnom mrežu u zemlji.

„Geografskom i informatičkom povezanošću čitavog sistema, koristeći savremenu tehnologiju i opremu, obezbeđujemo dostupnost proizvoda i usluga svim građanima u okviru sedam regionalnih centara: Novi Sad, Beograd, Požarevac, Užice, Niš, Kraljevo i Kosovska Mitrovica“, kaže Nataša Marković, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, ističući da su u centru svih razvojnih projekata Banke njeni klijenti „bez kojih nema ni Banke“.

„U dinamičnim tržišnim i životnim uslovima, bez obzira na okolnosti i prepreke, kontinuirano radimo na unapređenju odnosa sa klijentima, na povećanju zadovoljstva i lojalnosti, uz modernizaciju na svim poljima i poboljšanje poslovnih performansi. Pritom, uvek vodimo računa o očuvanju dugoročnih partnersko-poslovnih odnosa. Odlikuju nas pristupačnost u komunikaciji sa klijentima, negovanje tople reči i lepih manira u dnevnim aktivnostima i poštovanje pre svega domaćih tekovina i nasleđa, na šta nas obavezuje činjenica da smo Banka koja je već više od jednog veka značajan subjekt privrednog i ekonomskog razvoja naše zemlje“.

„Sa željom da svojim radom doprinesemo boljem radnom i životnom okruženju, produžili smo radno vreme ekspozitura, kako bi zaposleni klijenti Banke svoje potrebe za bankarskim uslugama mogli realizovati kada završe sa svojim poslom. Radno vreme oko 80 odsto ekspozitura je do 19,30 časova i subotom do 13 časova. Odnedavno, Banka je i u „pet friendly” sistemu, tako da su mali kućni ljubimci, psi i mačke, dobrodošli uz nadzor svojih vlasnika u ekspoziturama koje su obeležene i koje imaju preduslove da prihvate klijente sa ljubimcima“.

„U stalnom nastojanju da se što bolje prilagodimo potrebama klijenata i da pri tome pokažemo da idemo u susret savremenim konceptima, ostajući istovremeno verni tradicionalnim vrednostima po kojima smo prepoznatljivi, pre tri godine smo izašli na tržište sa dve ekspoziture na točkovima. Bili smo jedinstveni u regionu kada kada smo, istovremeno sa početkom pandemije korona virusa, osmislili, formirali i izveli na teren dve mobilne ekspoziture. Na taj način su naše bankarske usluge postale još dostupnije, uključujući i slabije razvijena područja, kao i ona koja zbog vanrednih okolnosti iskaču iz redovnog režima rada. Tokom 2022. godine, naše dve mobilne ekspoziture provele su blizu 500 dana na terenu, a osim redovnog rada bili smo prisutni i na humanitarnim, sportskim ili kulturnim manfestacijama širom zemlje. Rad mobilnih ekspozitura podržavaju posebno obučeni timovi, koji bez obzira na vremenske uslove, u vanrednim okolnostima izlaze na teren u roku od 45 minuta“, objašnjava Marković i dodaje:

„Savesnim ulaganjem u sopstveno poslovanje, istovremeno podižemo standarde kvaliteta celokupnog tržišta. Neprekidno osluškujemo tržište, usklađujemo ponudu i tražnju, podstičemo dvosmernu komunikaciju sa svim klijentima, poštujući njihova prava i interese, dok istovremeno, povećavamo konkuretnost inoviranjem postojećih proizvoda i usluga“.

 

Banka će i u narednom periodu nastaviti da širi i modernizuje svoju poslovnu mrežu balansiranom i planiranom dinamikom. Nove ekspoziture uskoro će biti otvorene u Irigu i Dimitrovgradu, otkrila je Nataša Marković, ostavljajući još nekoliko novih lokacija kao iznenađenje.

„Kontinuirani razvoj poslovne mreže iziskuje intenzivan rad na profesionalnom razvoju zaposlenih, koji uspešno sprovodimo organizovanjem treniga i obuka u okviru Edukativnog centra, savremeno opremljenog prostora unutar Banke. Rezultat takvog rada je klijentima pristupačno i na prvom mestu profesionalno osoblje u ekspoziturama, koje umnogome predstavlja i gradi prepoznatljiv korporativni identitet Banke. U radu sa klijentima razvijamo sopstveni model koji primarno prepoznaje i klijente i njihove potrebe i nastoji da brzo i kvalitetno odgovori na specifičnosti, trendove ili personalizovane zahteve“, objašnjava Nataša Marković.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: