Ministarka Matić u poseti Apatinu razgovarala o razvoju nautičkog turizma

NULL

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija posetila je Apatin gde je sa predstavnicima Opštine razgovarala o kapitalnim projektima u 2022. godini, a to je razvijanje nautičkog turizma.

Apatin, kako je rekla Matić, ima međunarodnu marinu, koja dobro posluje. Kad je u pitanju marina, ima, kako je naglasila ministarka, projekata koje treba podržati, ali i one koji su nedovršeni. Resorno ministarstvo je kako je rekla ministarka, u prethodnom periodu opštinu podržalo sa 20 000 000 dinara, što će činiti i ubuduće.

Ministarstvo će, prema rečima ministarke, podržati proširenje apatinske marine, projekat Vizitorskog centra, a potrebno je naći rešenje za nedovršeni Velnes centar u Banji Junaković.

Nautički turizam je bio dosta zapostavljen u prethodnom periodu i naša namera je da u narednom periodu se posebno posvetimo izgradnji marina i pristaništa u Srbiji. Apatin već ima međunardno pristanište, a mi ćemo pružiti svesrdnu pomoć za proširenje ove marine i koja se pokazuje kao veoma rentabilna. Moram pohvaliti predsednicu opštine i tim koji upravlja marinom za sjajno vođenje posla – rekla je Matić i dodala da je Apatin malo mesto sa turističkim potencijalom od neprocenjive vrednosti jer, između ostalog, poseduje rezervat prirode u Gornjem Podunavlju sa 250 vrsta ptica od toga 220 zaštićenih, i najvećom grupacijom jelena u Srbiji.

Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin je istakla da je fokus na Vizitorskom centru, na prostoru “Harčaš” čarde koja je ruinirana.

Mi smo u međuvremenu uspeli da završimo projektnu dokumentaciju i da predvidimo lokaciju za taj centar koji bi bio za ovaj deo Gornjeg Podunavlja. Takođe, razgovarali smo o perspektivama “Velnes centra” u Banji Junaković i našli smo zajednički stav oko planova, a to je da je potrebno taj objekat završiti kroz privatno – javno partnerstvo. Pomenuli smo i međunarodne projekte u kojima učestvujemo, pre svega završetak projekta evropski Amazon koja ulazi u drugu fazu. Nadam se pomoći i podršci Ministarstva u daljem razvoju turizma na teritoriji naše opštine – rekla je Korać.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: