Kako pogrešna uverenja o godinama utiču na naša radna mesta?

Zašto imamo pogrešna uverenja o godinama? Kako pogrešna uverenja o godinama utiču na naša radna mesta? Šta menadžeri treba da urade?

 

Zašto imamo pogrešna uverenja o godinama? Kako pogrešna uverenja o godinama utiču na naša radna mesta? Šta menadžeri treba da urade?

Ako ne postoje stvarne i konzistentne razlike među ljudima različitih starosnih grupa, ali ovi procesi stereotipa i meta stereotipa na kraju stvaraju veštačke generacijske podele, šta bi menadžer trebalo da radi?

Istraživanja sugerišu da su radna mesta prepuna stereotipa vezanih za uzrast i metastereotipova, i da ta verovanja nisu uvek tačna ili usklađena.

„Generacija Y nije u skladu sa većinom stereotipa koji im se postavljaju; u stvarnosti, oni žele iste stvari na radnom mestu koje žele druge generacije. Veoma su željni učenja i razvoja u svojoj karijeri. Fleksibilnost i razvoj su ključne komponente radnog okruženja prilagođenog generaciji Y. Razumevanje sličnosti i razlika između generacija je važan prvi korak da postanete izabrani poslodavac.” – McLean & Compani

„Uprkos različitim iskustvima, milenijalci su vođeni istim motivima kao i druge generacije.“ – McLean & Compani

Saveti i kritički uvid od McLean & Compani

1. Menadžeri se danas često žale na izazove upravljanja milenijalima, ali rigorozne empirijske studije pokazuju da se milenijalci malo razlikuju od prethodnih generacija istog uzrasta.
2. Razlike koje postoje stvaraju mogućnosti za HR da poboljša svoj učinak.
3. Milenijume pokreću isti faktori kao i prethodne generacije. Iskoristite ove sličnosti da biste razvili plan angažovanja koji će motivisati višegeneracijsku radnu snagu, uključujući Milenijumski segment.

Uticaj i rezultat

4. Upotrebom okvira za angažovanje zaposlenih, organizacije mogu da poboljšaju milenijumski angažman i na nivou posla i na nivou organizacije.
5. Milenijalci su imali drugačije vaspitanje od bebi bumera i generacije X; međutim, mnogo od onoga što zahtevaju na radnom mestu angažovaće celokupnu radnu snagu, a ne samo njihovu demografsku grupu.
6. Poboljšanje angažmana Millenniala rezultiraće povećanjem privlačnosti i zadržavanja zaposlenih u Millenniala sa visokim učinkom.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: