Humanitarna misija pruža medicinsku podršku starim stanovnicima Sremskog okruga

U malim sredinama, gde je dostupnost zdravstvenih usluga ograničena, stariji i nemoćni građani često se suočavaju s izazovima u pristupu kvalitetnoj medicinskoj nezi. Međutim, briga i podrška lokalne zajednice mogu značajno olakšati ovu situaciju.

U malim sredinama, gde je dostupnost zdravstvenih usluga ograničena, stariji i nemoćni građani često se suočavaju s izazovima u pristupu kvalitetnoj medicinskoj nezi. Međutim, briga i podrška lokalne zajednice mogu značajno olakšati ovu situaciju.

Redovni preventivni pregledi i pravovremeni pristup zdravstvenoj nezi ključni su za očuvanje zdravlja starih i nemoćnih osoba. Briga zajednice o ovim građanima osigurava da nijedan pojedinac ne ostane neprimećen i da se svaki zdravstveni problem na vreme prepozna i adekvatno tretira. Ovo je važan aspekt humanitarnog delovanja koji se ne sme zanemariti.

Kroz ovakve inicijative, lokalna zajednica pokazuje svoju empatiju i solidarnost prema najosetljivijim članovima društva. Osim toga, ovo podstiče osećaj pripadnosti i zajedničke odgovornosti, što doprinosi jačanju društvenih veza i razvoju međusobnog poverenja. Briga o zdravstvenom stanju starog i nemoćnog stanovništva u malim sredinama ima dugoročne pozitivne efekte.

Osigurava se bolja kvaliteta života za ove građane, smanjuju se troškovi lečenja ozbiljnih bolesti koje bi mogle biti sprečene, i podstiče se osećaj blagostanja i zadovoljstva u celokupnoj zajednici. Inicijative poput “Mobilne klinike” predstavljaju sjajan primer kako saradnja organizacija i humanitarnih misija sa lokalnim stanovništvom može pružiti neophodnu medicinsku pomoć onima kojima je najpotrebnija.

U Sremskom okrugu, opštinama Ruma, Šid i Irig, odvija se značajan humanitarni projekat “Mobilna klinika”, koji je pokrenula Ruska humanitarna misija u saradnji s organizacijom “Narodna diplomatija”. Ovaj plemeniti poduhvat omogućuje preventivne preglede i medicinsku pomoć starom i nepokretnom stanovništvu u 15 naseljenih mesta tokom perioda od 12 dana.
Na terenu, ekipa mobilne klinike čini se dobro opremljenom i stručnom. Svaka ekipa se sastoji od prevodioca za ruski i srpski jezik, dva lekara i medicinskog osoblja. Ovakav tim omogućuje brzu i efikasnu komunikaciju sa pacijentima i obezbeđuje visok nivo medicinske nege. Planirano je da ekipa obiđe Kraljevce i Dobrinace prvog avgusta, a zatim, drugog avgusta, Hrtkovce, Platičevo i Vitojevce, dok su za treći avgust predviđeni Žarkovac, Putinci i Donji Petrovci. Svi zainteresovani mogu se obratiti za pregled u navedenim terminima.

Pored pružanja medicinske podrške, “Ruska humanitarna misija” doniraće agregate električne energije Domovima zdravlja u Rumi, Šidu i Irigu. Ova značajna donacija ima za cilj prevazilaženje problema snabdevanja električnom energijom koji se javljaju usled teških vremenskih nepogoda.

Ovo je posebno važno za zdravstvene ustanove, koje trebaju stabilan izvor električne energije kako bi nastavile svoj rad i pružale ključne zdravstvene usluge čak i u vremenima krize.

Ovaj humanitarni projekat predstavlja sjajan primer saradnje između Ruske humanitarne misije i organizacije “Narodna diplomatija” s lokalnom zajednicom jer će se obaviti preko 200 preventivnih pregleda. Njihova inicijativa i podrška pokazuju koliko je važno da se ljudi udruže i deluju zajedno u cilju pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ukupan broj pregledanih pacijenata i doniranih agregata električne energije predstavljaju samo početak ovog hvale vrednog poduhvata. Nadamo se da će “Mobilna klinika” postati dugoročna inicijativa koja će nastaviti da pruža podršku i pomoć lokalnoj zajednici, unapređujući zdravlje i dobrobit njenih stanovnika.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Prijava na newsletter

Pročitajte još: