Coing – Kompanija iza #1 time tracker-a u svetu

Ako ste deo savremenog biznis sveta, sigurno ste se susreli sa aplikacijom Clockify, svetski čuvenom alatkom za praćenje vremena i produktivnosti koju koriste milioni dnevno. 

Ako ste deo savremenog biznis sveta, sigurno ste se susreli sa aplikacijom Clockify, svetski čuvenom alatkom za praćenje vremena i produktivnosti koju koriste milioni dnevno. Ono što možda niste znali je da iza Clockify-a stoji srpski tehnološki “jednorog” — kompanija COING.

Osnivač i vlasnik COING-a, Nenad Milanović, važi za trendsetera na regionalnoj tech sceni, koji ne igra po ovdašnjim pravilima već ih sam kroji. Njegov talenat da oseti puls tržišta, kao i neustrašiva beskompromisnost, glavni su sastojci eksplozivnog uspeha COING-a u regionu i na svetskoj sceni.

Filmski početak Clockify-ja

“Eksplozivni uspeh“ je pravi izraz. Nakon godina obeleženih neuspešnim projektima, Nenad i ekipa developera su lansirali Clockify, koji je skoro preko noći dobio hiljade korisnika.

Ali, kao što to inače biva, uspeh aplikacije Clockify nije slučajnost. Time tracking aplikacije nisu bile neka novina te 2017. godine — već ih je bio veliki broj na tržištu. Ono što je izdvojilo Clockify bilo je to što je Nenadov tim imao krajnjeg korisnika na umu.

Pošto su i sami koristili time tracker-e, znali su tačno šta im treba kod istih, a šta im smeta. Ovakav pristup odozdo-nagore se ispostavio odličnim, jer je Clockify izazvao lavinu oduševljenja među prvim brojnim korisnicima.

Sa istom obzirnošću i poštovanjem prema korisniku, Nenad i ekipa koja sada već broji oko 200 ljudi, lansirali su još dva softverska proizvoda, Pumble i Plaky, koji uveliko hvataju zamah širom sveta.

Korisničko iskustvo kao centralna strategija u poslovanju

Nenad navodi da je jedan od ključeva uspeha upravo razvijanje tzv. soft skills, a posebno veštine komuniciranja, i to sa korisnicima, jednako kao i sa zaposlenima.

Shodno tome, korisničko iskustvo je centralna strategija u poslovanju COING-a i ono čemu naša kompanija donekle i duguje svoj uspeh, a naši proizvodi svoju popularnost.

U okviru Adria Summit-a, čija je tema budućnost e-trgovine u regionu (Future of Digital Commerce), u petak 6.5.2022, održaće se i panel Managing Customer Experience with ever-changing Industry trends, koji će otvoriti brojna pitanja o budućnosti korisničkog iskustva i njegovom značaju za uspeh kompanije. Naša VP of Customer Experience, Jovana Kandić, biće jedna od učesnica na tom panelu.

Jovana je zadužena za razvoj strategije korisničke usluge i upravljanje učinkom timova i procesa, kako bi se postigao najviši nivo zadovoljstva korisnika. Naši zadovoljni korisnici svedoče o uspehu sektora koje ona vodi (Customer support i Customer success, a koji zajedno čine Customer Experience), kao i cele kompanije i njenih proizvoda.

Ona je zadužena za razvoj strategije korisničke usluge i upravljanje učinkom timova i procesa, kako bi se postigao najviši nivo zadovoljstva korisnika. Naši zadovoljni korisnici svedoče o uspehu sektora koje ona vodi (Customer support i Customer success, a koji zajedno čine Customer Experience), kao i cele kompanije i njenih proizvoda.

 

Jovana naglašava značaj koji korisničko iskustvo ima za uspeh proizvoda neke kompanije, kao i odgovornost kompanije za kreiranje pozitivnog iskustva korisnika:

“Činjenica je da korisnici danas imaju više izbora nego ikad i zato korisničko iskustvo može biti jedan od ključnih diferencijatora na globalnom tržištu. Mnoge kompanije tvrde da im je korisnik na prvom mestu ali se često ispostavi da ne znaju ni šta je to što je njihovim korisnicima zaista potrebno.”

Jovana čvrsto veruje u to da korisničko iskustvo ne treba da bude privremena taktika, već centralna strategija u poslovanju:

“Kako bi stekle kompetitivnu prednost, kompanije ne mogu više da razmišljaju o korisničkom iskustvu isključivo na nivou korisničke podrške, već je potrebno da se angažuju oko korisnika na svim nivoima organizacije. Jednostavno, kompanije koje strateški planiraju i podstiču pozitivno korisničko iskustvo su one koje će ostvariti najveći rast uprkos stalno promenljivim trendovima u digitalnom svetu.”

Strateško planiranje korisničkog iskustva jedan je od trendova o kom će zasigurno biti reči i na ovom panelu, pa će iskustvo koje Jovana ima u toj sferi poslovanja biti od koristi ostalim učesnicima.

Uostalom, COING-ov uspeh na globalnom tržištu dokaz je učinkovitosti te strategije.

Izvor: www.blogomanija.net

Prijava na newsletter

Pročitajte još: