Čadež: Uvodimo nove servise za privredu zasnovane na veštačkoj inteligenciji

Veštačka inteligencija u privredi

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji – „Meeting Prep AI“ „digitalnog agenta“ za pripremu sastanaka i „Data Dialogue AI“, digitalnog asistenta „zaduženog“ za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je danas Marko Čadež, predsednik PKS na Adrija samitu.

Čadež je na Adrija samitu učestvovo sa predstavnicima Majkrosofta na panelu o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije u biznisu i istakao da je ovaj događaj odlična platforma za razmenu ideja o budućnosti poslovanja i alatima koji će se koristiti u generisanju novih poslova.

„Na panelu sa našim strateškim partnerom Majkrosoftom razgovarli smo o tome kako koristiti najnovije tehnologije, spuštajući ih na nivo svakodnevne upotrebe u kompanijama. To je upravo i osnovni zadatak Privredne komore Srbije da kroz naš Centar za digitalnu transformaciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaju poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenciju i najnovije tehnologije za svakodnevni posao“, poručio je Čadež i podsetio da je PKS već lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju „Bizčet“ i „Inovers“ platformu.

Na marginama Adrija medija samita u Savudriji Čadež se sastao sa predstavnicima Energo group, investicionog fonda Fil Rouge Capital, koji planira širenje u Srbiji, zatim sa menadžmentom kompanija Stealth Legal AI Startup koja posluje u okviru Silikonske doline, BASF.

Info: Privredna komora Srbije

Foto: Privredna komora SrbijePrijava na newsletter

Pročitajte još: