Banka Poštanska štedionica-Siguran partner za obrazovanje

Banka Poštanska štedionica zaključila je ugovor sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Ugovorom je definisana saradnja vezana za isplatu kredita i stipendija učenicima i studentima u toku naredne tri godine, počevši od školske 2023/2024 godine.

Banka Poštanska štedionica zaključila je ugovor sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Ugovorom je definisana saradnja vezana za isplatu kredita i stipendija učenicima i studentima u toku naredne tri godine, počevši od školske 2023/2024 godine.

 

Saradnja između Banke Poštanska štedionica i Ministarstva prosvete ima za cilj da obezbedi finansijsku podršku najboljim učenicima i studentima Republike Srbije.

Banka Poštanska štedionica će u toku naredne tri godine vršiti usluge sa podnošenjem i obradom podnetih zahteva za dodelu oko 500 učeničkih kredita i oko 12 000 stipendija koje se dodeljuju ko po konkursima koje raspisuje Ministarstvo prosvete.

Takođe, banka će vršiti usluge u vezi sa pripremom i obradom oko 20 000 podnetih zahteva za dodelu oko 7 000 studentskih kredita i oko 8 000 studentskih stipendija koje dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Usluge koje će Banka Poštanska štedionica vršti obihvataju i poslove sa oko 1500 stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente, kao i sa 250 stupendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Pored ovih poslova, Banka Poštanska štedionica će se baviti obradom i isplatom i drugih stipendija koje se finansiraju preko Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Odložena otplata kredita 

Ministarstvo prosvete Republike Srbije odlučilo je da studentima koji su korisnici studentskih kredita odloži otplatu njihovih obaveza za rate koje dospevaju u novembru, decembru i januaru za tri meseca. Tokom primene mere koja se odnosi na odlaganje otplate rata kredita koje dospevaju tj. tokom primene mere mirovanja u otplati kredita korisnici neće imati dodatne troškove i neće im se obračunavati zatezna kamata.

Sve potrebne informacije o uslovima, dokumentaciji i rokovima možete naći na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije i na posebnoj web stranici Banke Poštanska štedionica.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: