5 kreativnih saveta koje PR profesionalci mogu primeniti ove godine

Industrija odnosa s javnošću se stalno razvija. Držati korak s promenama je važno PR profesionalcima kako bi ostali u toku sa aktuelnim trendovima i najboljim praksama.

Industrija odnosa s javnošću se stalno razvija. Držati korak s promenama je važno PR profesionalcima kako bi ostali u toku sa aktuelnim trendovima i najboljim praksama. Predstavljamo vam savete kako da unapredite svoj PR tim.

Sklopite partnerstvo sa odeljenjima za prodaju i marketing. Na ovaj način, svako odeljenje može najbolje da iskoristi svoje snage. Takođe, svaki tim dobije priliku da nauči nešto novo što mu može pomoći u daljem radu.

Učestvujte u lokalnim dobrotvornim aktivnostima. Ovo će vam pomoći da poboljšate svoju zajednicu, ali i da napredujete na ličnom i poslovnom planu.

Oglašavajte se sa drugim preduzećima. Ponekad kompanije koje se ne takmiče za isto tržište mogu da rade zajedno da bi uvećale svoje oglašavanje i svest javnosti. Ova tehnika može biti naročito efikasna za mala preduzeća koja imaju ograničen budžet za marketing. Ona ojačava reputaciju svake kompanije i povećava prodaju.

Gledajte dalje od odnosa s javnošću. Ako želite da povećate svoj doseg u 2022. godini, morate gledati i dalje od odnosa sa javnošću. Razmislite od podkastovima, o kampanjama na društvenim medijima, sponzorisanom sadržaju, partnerstvu sa influenserima.

Obratite pažnju na brend kompanije. Brend vaše kompanije je skup vaših vrednosti, misije, društvenih inicijativa i kvaliteta proizvoda. On govori ljudima šta je vaša kompanija i šta klijenti mogu da očekuju. PR profesionalci moraju da obraćaju pažnju na brend kompanije kada razvijaju strategije i njihove poruke moraju da budu u skladu sa vrednostima kompanije. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: