47. Međunarodni sajam građevinarstva – Gradimo pametno

Na Beogradskom sajmu nedavno je završen najveći građevinski događaj u ovom delu Evrope - 47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE. Promocija svih oblasti građevinske delatnosti kao i njenih učesnika pokazala je značajnu ulogu domaćih proizvođača i distributera za srpsku privredu i domaće tržište.

Na Beogradskom sajmu nedavno je završen najveći građevinski događaj u ovom delu Evrope – 47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE. Promocija svih oblasti građevinske delatnosti kao i njenih učesnika pokazala je značajnu ulogu domaćih proizvođača i distributera za srpsku privredu i domaće tržište.

Pod sloganom “Gradimo pametno”, u šest hala i na otvorenom prostoru, 430 izlagača iz 20 zemalja sveta prikazali su inovacije i tehnološka dostignuća na polju savremenog i funkcionalnog pristupa gradnji, modele za opremanje prostora i postavljanje ekoloških standarda koji definišu novu, ekološku kulturu življenja.

Prvi put na Sajmu građevinarstva organizovano je nastupila PK Crne Gore.

Sajamski program upotpunjen je i ove godine predstavljanjem profesionalaca iz industrije kamena, a paralelno sa Sajmom građevinarstva održao se 13. STONEEXPO Srbija, u organizaciji poslovnog udruženja za eksploataciju i preradu kamena „Kamen Srbije“.

Organizovani nastup izlagača iz inostranstva doprineo je uspostavljanju brojnih poslovnih kontakata i saradnje. Na ovogodišnjem sajmu predstavljene su nacionalne izložbe Austrije, Crne Gore, Češke Republike, Indije, Kine, Republike Srpske i Turske.

Pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Veliko interesovanje vladalo je i od strane medija. Akreditovano je više od 100 novinara iz dnevnih i stručnih izdanja, kao i inostrani dopisnici.

Ovogodišnji Sajam građevinarstva potvrdio je da je Srbija na dobrom putu da privuče investitore i da je građevinski sektor na putu napretka. Prezentacije, konferencije, nacionalne izložbe, stručna predavanja i prateći programi kreirali su idealni ambijent za premijerna predstavljanja inovacija iz građevinske oblasti u ovom delu Evrope.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: