Izašao je novi broj magazina Biznis Vesti

Pred vama je redizajnirano izdanje našeg magazina Biznis Vesti. Naš tim se trudi da prati trendove, pa tako i redizajn magazina ide u korak sa savremenim trendovima. Prilagodili smo font i fotografije, što rezultira modernijim izgledom magazina.

Pred vama je redizajnirano izdanje našeg magazina Biznis Vesti. Naš tim se trudi da prati trendove, pa tako i redizajn magazina ide u korak sa savremenim trendovima. Prilagodili smo font i fotografije, što rezultira modernijim izgledom magazina.

U broju koji je pred vama bavili smo se digitalizacijom koja je uvela revoluciju u ustaljenu, sada već staromodnu praksu poslovanja i promenila koncept samog pojma proizvoda i usluge. Digitalizacija je glavni katalizator inovacija, modernizacije, ekonomskog rasta, konkurentnosti i sveobuhvatnog društveno-ekonomskog napretka i razvoja. Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj digitalizacije i razvoja elektronske uprave, što je doprinelo značajnom razvoju u ovoj oblasti u proteklih nekoliko godina.

U novom broju, saznaćete sve o e-Fakturama čija je primena od 1. januara 2023. godine obavezna i u transakcijama unutar privatnog sektora koji je u sistemu PDV-a, kao i Pantheon-u, softveru iz kojeg vrlo jednostavno možete slati e-Fakture na SEF.
Pantheon poslovni softver pruža brojne mogućnosti malim i srednjim preduzećima i važi za najrasprostranjeniji poslovni softver u Srbiji. Kako bismo saznali detaljnije o ovom softveru, razgovarali smo sa gospodinom Žarkom Gruborom iz kompanije Connect Software Solutions, koja podršku za Pantheon pruža još od 2005. godine.

Čitaćete o transfernim cenama, cenama po kojima se prodaju proizvodi i usluge između povezanih lica, kao i davanje međusobnih pozajmica i kredita. Iz Vizija računovodstva su nam detaljnije pojasnili šta su transferne cene, ko su povezana pravna lica, ko ima obavezu da dostavlja izveštaj o transfernim cenama i kako tržišni faktori utiču na transferne cene.

NOVO izdanje magazina Biznis Vesti prelistajte klikom na LINK.

Osvrnuli smo se i na građevinski sektor koji beleži pad. Gde su problemi? Šta kažu investitori? Šta nas očekuje u 2023. godini? Kao i do sada, potrudili smo da damo odgovore na sva ova pitanja koja postavlja struka. Verujemo da će mnogima od vas biti zanimljivo da saznaju i šta za prodavca nekretnina znači ugovor o ekskluzivnom zastupanju i zašto je ekskluzivno zastupanje najbolja solucija za prodaju nekretnina.

Pisali smo o biznis trendovima za koje verujemo da će imati najveći svakodnevni uticaj na način na koji radimo i poslujemo u 2023. godini, upotrebi digitalnih tehnologija u biznisu, kao i izazovima onlajn trgovine u B2B industrijama.

Ponosni smo što smo bili medijski partneri konferencije „Biznis priče“ koja je trajala dva dana i obuhvatila niz predavanja, panela i vođenih razgovora. E-Commerce, veštačka inteligencija i preduzetništvo, samo su neke od tema o kojima se govorilo. Izveštaj sa ove konferencije potražite u broju koji je ispred vas.

Pripremili smo za vas i zanimljivu životnu priču Tamare Hegediš, jedne od retkih žena koja se već 35 godina bavi pčelarstvom u pravom smislu te reči – od rada u košnici, vrcanja, selenja, do prodaje gotovih proizvoda.

Sigurni smo da ćete uživati u novom broju. Hvala što čitate „Biznis Vesti“ i što nas pratite na našim društvenim mrežama.

Do narednog čitanja,
Ilija Bursać, glavni i odgovorni urednik.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: