Besplatni seminari Privredne komore Srbije u decembru

Poslovna akademija PKS, uz podršku Evropske mreže preduzetništva, organizuje u regionalnim privrednim komorama širom zemlјe besplatne jednodnevne seminare za predstavnike kompanija na temu zelene transformacije srpske privrede – „Klјučni izazovi za privredu na putu zelene transformacije: CBAM, dekarbonizacija, ESG, Due Diligence, monitoring i izveštavanje“.

CBAM uredba je zvanično stupila na snagu 17. maja 2023. godine i počeće sa primenom u svojoj prelaznoj fazi 1. oktobra 2023. godine, kada se obaveze odnose samo na izveštavanje, sa prvim izveštajnim periodom za uvoznike koji se završava 31. januara 2024. godine.

Teme koje će biti predstavljene na jednodnevnom seminaru su:

  • Okvir zelene transformacije i klјučni izazovi za privredu
  • ESG rizici, nefinansijsko izveštavanje, održivo poslovanje
  • Kako se pripremiti za CBAM – klјučna pitanja, zahtevi, obaveze i odgovornosti
  • Uglјenični otisak proizvoda, LCA, izveštavanje o GHG emisijama, verifikacija
  • Sistem monitoringa, izveštavanja i verifikacije (MRV) i međunarodni standardi za kvantifikaciju i izveštavanje o emisijama GHG
  • Lanci dobavlјača i Due Diligence u oblasti lјudskih prava i životne sredine

Seminar će se održati u ponedelјak, 11. decembra 2023. godine u PKS-RPK Novi Sad, ul. Narodnog fronta br.10, Novi Sad, Plava sala na II spratu, u periodu od 11.00 do 16.00 časova.

Za potvrdu dolaska možete se prijaviti putem putem e-adrese: bojana.grbovic@pks.rs 

Za dodatne informacije kontakt osobe su: mr Arijan Avramov, 064/841 8510, mr Jelena Stojanović, 021/4802064 i mr Bojana Grbović, 064/841-8502 ili e-adresa: bojana.grbovic@pks.rs .

Prijava na newsletter

Pročitajte još: