Od farmera do šoljice

NULL

Potpuno iskustvo i doživljaj kafe krije se u stalnoj potrazi i isprobavanju novih, različitih vrsta kafe, različitog porekla, ukusa, očaravajućih aroma, načina pripreme, kao i u stalnom iščekivanju ‘’šta je sledeće’’?

Širom sveta otkrivamo jedinstvene kafe i svaku pržimo na način koji najbolje ističe njen karakter, aromu, miris i izdvaja je od ostalih. Kao što ne postoje dva identična čoveka, tako ne postoje ni dve identične kafe, a mi verujemo da ona najposebnija, prirodno gajena, bez veštačke obrade, raste na malim plantažama farmera, koji su joj sa puno pažnje posvećeni i koje sa ponosom zovemo našim partnerima. Da bi kafa bila posebna, baš kao što je i svako od vas, naši farmeri u nju unose i srce dušu, kako biste pronašli onu koja odgovara vašem ukusu, raspoloženju i načinu života. BeanZ pruža mnoštvo novih, različitih i limitiranih kafa sa potpisom, licima i pričama autentičnih ljudi koji stoje iza njih.

Luiz Alberto ponosno uzgaja svoju kafu u bujnoj zelenoj brazilskoj prašumi. Prefinjeno 100 % arabika zrno, sorte žuti burbon, koje za razliku od klasičnog zrna arabike ima intenzivnu žutu boju ploda, uzgaja se na 1.000 ili više metara nadmorske visine. Rezultat je kafa srednjeg intenziteta sa baršunastim telom, koja sjedinjuje neodoljive arome tamne čokolade i slatkoće karamele sa orašastim notama pečenih badema.

Rameš iz Indije kafu gaji nadomak prave divljine. Njegove plantaže su smeštene usred bujnog drveća. Monsuni i jedinstveni sastav zemljišta čine da plod sazreva lagano. Jaka, 100 % robusta, ova kafa nosi note začina, orašastih plodova i crne čokolade. Zato verujemo da je odličan izbor ukoliko želite da istražite autentične kafe Indije.

Eduardo je predstavnik šeste generacije koja upravlja porodičnom plantažom u Nikaragvi. Sakupljajući tajne svojih predaka, Eduardo je naučio da pravi kafu na svoj način – visoko kvalitetnu 100 % arabiku koja se uzgaja u mikroklimi, na visini otprilike između 1.100 i 1.200 metara, gde rastu sofisiticiane arabike. Tradiciju čuvaju sušenjem sveže ubranih plodova na njihovom tlu, na nikaragvanskom suncu koje razvija snažan ukus u kojem se prepoznaje nota crne čokolade i slatkoća sušenog voća.

Beanz Crafted Blend no. 1 je mešavina stvorena pažljivim odabirom visoko kvalitetnih zrna arabike iz Afrike (Etiopija, Uganda) i Južne Amerike (Kolumbija), koje rastu na nadmorskoj visini iznad 2.000 metara u savršenim vremenskim uslovima pogodnim za razvoj bobice kafe. Ova mešavina 100 % sofisticirane arabike daje savršen, gladak i kremast espreso napitak blage kiselosti, kakao citrusne arome i ukusa čokolade.

Beanz Crafted Blend no. 2 je mešavina izraženog karaktera, napravljana od 70 % specijalno odabranih zrna arabike iz Južne Amerike i Afrike (Kolumbija, Etiopija, Uganda) i 30 % robuste iz Azije i Afrike. Bogata tekstura, naglašena punoća i jačina sa primesama čokolade, grožđa i smokvi pružaju espreso napitak koji obuzima sva čula.

Farmers Blend je mešavina uravnoteženog karaktera, napravljena od 60 % specijalno odabranih zrna arabike koja dolaze sa farme iz Nikaragve i 40 % zrna robuste sa farme iz Indije. Obiluje aromama čokolade, sušenog voća i začina koje u kombinaciji daju pun i harmoničan ukus kafe. Ukoliko volite izbalansirane ukuse, toplog karaktera i baršunaste note Farmers blend je pravi izbor za vas.

Pored kafe vrhunskog kvaliteta, za potpuno iskustvo potreban vam je i dobar aparat. Uz novi Tunbow 8300 nikad nije bilo lakše popiti vrhunski espreso sa farmi širom sveta, od kojeg vas sada deli samo jedan klik. To je sve. Lako, zar ne?

 

 

Ovo je samo jedan od tekstova koji možete pročitati u novom broju Biznis vesti magazina. Pretplatite se OVDE

Prijava na newsletter

Pročitajte još: