Marigold kozmetika: Na koji način neven blagotvorno deluje na kožu i šta morate da znate o prirodnoj kozmetici?

Prirodna kozmetika se dobro podnosi, manje iritira i ne isušuje kožu. Šta to znači? Ona podstiče prirodnu funkciju kože i podržava je, ne sadrži sastojke koji uklanjaju njene prirodne masnoće ili supstance koje je nadražuju.

Nije tajna da često nemamo vremena za sebe. Ponekad je u svakodnevnoj žurbi nebriga toliko kontinuirana da za svoj organizam biramo aktivnost poznatu kao „linija manjeg otpora“, kad navratimo u najbližu drogeriju i kupimo preparate sa najjačom reklamom i više nego uobičajenom cenom. Pored žurbe, ne dopuštamo sebi da sakupimo sve informacije, pa da saznamo kako kozmetički preparati mogu da utiču na naše zdravlje. Od onih konvencionalnih proizvoda, preko prirodnih, dugačak je put saznavanja i sigurnosti u krajnji izbor. Da bismo na konkretnom primeru pružili uvid u deo priče, tu je Marigold prirodna kozmetika, koja je posebna i zbog nevena – jedne od izrazito cenjenih biljaka u preparatima za negu kože.

Neven – biljka koju poznaje ceo svet i važan deo Marigold kozmetike

Biljka neven često se naziva i „narandžasto zlato“, upravo zato što je njen sastav prilično složen, ali delotvoran. Neven sadrži veliku količinu flavonoida i zbog toga je protivupalan.

Upravo zbog velike lekovitosti i složenosti sastava koji neven ima, a pored njega i veliki broj biljaka koje su oko nas, a priroda ih nesebično daje, poseban akcenat godinama u nazad dobija prirodna kozmetika. Marigold kozmetika u Srbiji prepoznatljiv je proizvođač prirodne kozmetike koji posluje preko jedne decenije, a samostalni je uzgajivač nevena upravo zbog potrebe proizvodnje sopstvenih preparata.

Da bi se prirodna kozmetika bitno razlikovala od ostalih preparata koje nam moderna medicina svakodnevno prezentuje, važno je objasniti šta ona NE poseduje. Dakle, svi preparati koji ne sadrže veštačke boje, mirise, konzervanse ili silikonska ulja su proizvodi na prirodnoj bazi. Naravno da smo svi globalno u velikoj meri zahvalni medicini i napretku u negovanju kože koja svakodnevno trpi različite štetne uticaje, ali bez obzira na to čovek ne odbacuje prirodu.

Rezultat te „komunikacije“ svakako su i prirodni preparati.

Zbog čega izabrati Marigold prirodnu kozmetiku?

Iako finalni proizvod čini niz kompleksnih karakteristika, vreme i istraživanje do njega, a kasnije i rezultati koje napravi, još nešto stoji iza, konkretno Marigold preparata – ljubav i posvećenost.

Od ljubavi prema nevenu, a kasnije i ostalim sastojcima iz prirode, javila se misija pokretanja Marigold priče. Dakle, važno je znati da izbor postoji i posedovati činjenice o tome šta koja kozmetika konkretno radi našoj koži.

Konvencionalna kozmetika je dugi niz godina bila podrazumevajući izbor. Međutim, bilo je samo pitanje vremena kada će druge karakteristike biti važnije od onoga što već odavno komercijalna kozmetika ima. Recimo, prirodna kozmetika se dobro podnosi, manje iritira i ne isušuje kožu. Šta to znači? Ona podstiče prirodnu funkciju kože i podržava je, ne sadrži sastojke koji uklanjaju njene prirodne masnoće ili supstance koji je nadražuju. Bez obzira na to kakva je u biti vaša koža, sigurno je da ćete među prirodnim preparatima pronaći rešenje.

Šta još nudi Marigold kozmetika?

Kada se spomene bitna razlika između prirodne i konvencionalne kozmetike, uvek se predstavi dužina trajanja kod jedne i kod druge. Kako prva ne sadrži sintetičke konzervanse, dugotrajnost preparata ne može da se meri sa komercijalnim. Ipak, alternativa postoji. U ponudi Marigold kozmetike nalaze se i Marigold eterična ulja. Pored samostalnog korišćenja u aromaterapiji, ova ulja su se odlično pokazala i kao konzervansi, što pomaže u sprečavanju prodiranja bakterija. Tako preparat ostaje prirodan, a traje duže.

U Marigold ponudi postoji pregršt preparata inspirisanih prirodom. Zbog svojih blagotvornih dejstava na kožu, osim nevenovog, u sastavu Marigold proizvoda nalaze se i sledeća prirodna i visokokvalitetna biljna ulja, i to: jojobežutog noćurkapšeničnih klicabademaavokadakoštica grožđadivlje ruže. Arganovo ulje, na primer, u Marigold kozmetici je potpuno čisto, hladno ceđeno, nerafinisano i izvrsnog kvaliteta. Čisto arganovo ulje sprečava starenje kože, stimuliše njenu regeneraciju i ublažava postojeće bore.

Sledeći sastojci koje navodimo doprinose celokupnom pozitivnom dejstvu na problem koji imate: pantenol, bisabolol, E vitamin, alantion, zelena glina, ekstrakti kamilice i divljeg kestena. Za poseban miris zadužena su eterična ulja, čija je važnost veoma velika, a koju Marigold prepoznaje. Dakle, tu su eterično ulje lavandegeranijumaylang ylangapalmarose, ruzmarina, eukaliptusa i mnoga druga.

Pored navedenog, u ponudi su hidrolati, tonici i puteri, a pažnju usmeravamo na konkretne preparate, kao što su ulje smilja, eterično ulje, ulje čajnog drveta i shea puter.

Sve informacije o Marigold prirodnoj kozmetici možete dobiti na zvaničnom sajtu ili na kontakt stranici.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: