SupportRoom – dostupna platforma koja pruža psihološku pomoć na radnom mestu

U vremenu kada su izazovi rada od kuće, usamljenost i otuđenost postali deo svakodnevica mnogih zaposlenih, platforma SupportRoom dolazi kao inovativno rešenje za unapređenje mentalnog zdravlja i dobrobiti na radnom mestu.

Sa sve većim pritiskom i očekivanjima u poslovnom okruženju, ova platforma nudi jedinstvenu podršku zaposlenima, dok istovremeno pruža poslodavcima uvid u opšte stanje i raspoloženje zaposlenih, kao i u angažovanost i motivisanost timova.

SupportRoom funkcioniše kao holisička platforma koja zaposlenima pruža sveobuhvatne usluge, od savetovanja sa kvalifikovanim terapeutima do monitoringa sna, ishrane i fizičke aktivnosti.

Ključna prednost je u anonimnosti, omogućavajući zaposlenima da otvoreno komuniciraju o svojim problemima i dobiju personalizovane savete i podršku u bilo koje doba dana ili noći, odnosno baš onda kada je njima potrebno.

Poslodavcima nudi dragocen uvid u emocionalno stanje i angažovanost zaposlenih. Implementacijom ove platforme, kompanije mogu smanjiti broj dana odsustva i poboljšati zadovoljstvo i motivaciju zaposlenih.

Statistički, upotreba ove platforme može povećati zadržavanje zaposlenih u firmi za do 80 odsto, a motivaciju i zadovoljstvo na poslu za do 95 odsto.

Jedinstvenost ove platforme je u njenoj sposobnosti da pruži podršku zaposlenima na svim nivoima.

Od direktnih terapijskih sesija sa kvalifikovanim stručnjacima, preko razgovora sa profesionalcima za finansije i poslovnim koučevima, pa do saveta za poboljšanje opšteg načina života.

U svetu gde se granice između poslovnog i privatnog života sve više brišu, ova platforma predstavlja vitalni resurs za kompanije koje žele da unaprede svoje radno okruženje, poboljšaju produktivnost i, što je najvažnije, brinu za svoje zaposlene na pravi način. 

U Srbiji je jedan od najboljih primera primene platforme hotel Meriot, iz Beograda koji je, zbog svoje posvećenosti zaposlenima, kroz ovu platformu, dobio nagradu za najbolji Meriot hotel na svetu u 2023. godini.

Platforma je globalna, radi na 20 jezika i posluje u preko 30 zemalja širom sveta. Zanimljivo je da je upravo direktor kliničkog sektora ove platforme, Nađa Živković, psiholog i psihotereput iz Beograda, pa je jedan od prvih jezika na kojem je terapija ponuđena pored engleskog bio upravo srpski jezik.

Izvor teksta i fotografija: http://rts.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: