Kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI uvodi novine

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI počela je da uvodi kontrolu memorije za jedan deo korisnika sistema Čet Dži-Pi-Ti (ChatGPT).

Nove komande omogućavaju korisnicima da eksplicitno naglase šta žele da Čet Dži-Pi-Ti zapamti ili zaboravi, navodi se u blogu Open AI na veb-stranici kompanije.

– Dok ćaskate sa sistemom Čet Dži-Pi-Ti, možete da ga zamolite da zapamti nešto konkretno ili da mu dozvolite da sam pokupi detalje – napominje AI.

U daljem tekstu je navedeno nekoliko primera kako nove komande mogu da budu korisne u praktičnom životu. Ako Čet Dži-Pi-Ti zapamti da imate malo dete koje voli meduze, kreiraće mu rođendansku čestitku sa meduzom koja nosi veseli šešir, navodi Open AI.

Kompanija istovremeno naglašava da korisnici u svakom trenutku mogu da isključe memoriju preko komandi Settings>Personalization>Memory.

Ako korisnici žele da vide šta je Čet Dži-Pi-Ti zapamtio o njima ili izbrišu svu memoriju, mogu da to učine preko Settings>Personalization>Manage Memory.

Za sada nije poznato kada će ova probna funkcija biti dostupna širem krugu korisnika Čet Dži-Pi-Ti.

Izvor teksta i fotografije: mojnovisad.com

Prijava na newsletter

Pročitajte još: