InterConnect – odlična platforma za pronalaženje poslovnih partnera

„InterConnect“, jedan od najznačajnijih i najvećih poslovnih događaja u regionu, nakon veoma uspešne prošlogodišnje konferencije, okupiće i ove godine u Beogradu i Srbiji, 17. i 18. aprila, predstavnike vodećih evropskih kompanija zainteresovanih da uspostave dobavljačke lance na Zapadnom Balkanu, mala i srednja preduzeća iz regiona, kao i međunarodne eksperte i top menadžere sa ciljem da dogovore nove poslove i saradnju.

Fokus je na sektorima industrijskih proizvoda i mašina, plastike, gume i obrade metala, a ovaj skup biće odlična prilika da kompanije iz Srbije i regiona, u direktnim B2B razgovorima razmotre mogućnosti saradnje, izvoza i uključivanja u dobavljačke lance 15 velikih i srednjih kompanija iz Nemačke, Švedske, Slovenije, BiH, među kojima su „Hisense Gorenje Europe“, „Kiekert“, COMPLEO, BUFAB, DBW, VIRS, „iForm“ i druge.

U odnosu na slične događaje u regionu i Evropi, kvantitet, kao i profil stranih kompanija koje će biti prisutne na konferenciji u aprilu, „InterConnect“predstalja vrhunski nivo i samim tim izuzetnu priliku za privrednike iz Srbije i regiona da se povežu i uspotave poslovnu saradnju sa kompanijama iz inostranstva.

„InterConnect“ organizuju Privredna komora Srbije i firma „Convestenics“, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

Događaj obuhvata stručnu konferenciju i B2B sastanke unapred zakazane preko specijalizovane, inovativne, platforme za biznis povezivanje, kao i obilazak potencijalnih dobavljača, kompanija širom Srbije, kako bi se budući kupci direktno upoznali sa situacijom na terenu.

Učesnici konferencije biće u prilici da se, kroz izlaganja eksperata, upoznaju sa najnovijim trendovima u dobavljačkim lancima, sa mogućnostima unapređenja poslovanja sa kupcima, kako da uspostave sisteme vrednosti prodaje, poboljšaju strategiju izvoza…Prošlogodišnji „InterConnect“ imao je veoma zapažene rezultate – 110 predstavnika srpskih i kompanija sa Zapadnog Balkana sastalo se sa predstavnicima 17 srednjih i velikih kompanija iz Nemačke, Švajcarske, Italije, Švedske i Poljske, a održali su 250 B2B sastanaka. Kupci su tada obišli 22 kompanije u Srbiji za dva dana, a već su zaključena i dva ugovora, iako čitav proces traje u proseku 18 meseci.

Ove godine očekuje se više od 100 malih i srednjih kompanija iz regiona koje su zainteresovane za priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, uključe u međunarodne lance dobavljača i primene najsavremenije tehnike prodaje.

„InterConnect“ biće održan u hotelu Hilton, a sve zainteresovane kompanije mogu da se prijave na ovaj događaj putem LINKA do 12. aprila, 2024.

Foto: Dragan Kujundžić Arhiv PKS

Prijava na newsletter

Pročitajte još: