Majkrosoft ubacuje AI asistenta u video igre

Majkrosoft ubacuje AI asistenta u video igre

Na nedavnom Microsoft Surface događaju, kompanija je predstavila niz novih proizvoda i tehnologija, uključujući Copilot Plus PC platformu i nove Surface laptopove. Međutim, najzanimljivija inovacija bila je demonstracija novog AI asistenta unutar video igara.

Microsoft Copilot, konkurent Google-ovom Gemini asistentu, uskoro će se pojaviti u video igrama.

Na događaju je prikazana impresivna demonstracija AI asistenta – koji pomaže igraču unutar igre Minecraft.

Igrač i Copilot su komunicirali prirodnim jezikom, pri čemu je igrač tražio savete o tome kako da napravi mač, a Copilot mu je davao uputstva o otvaranju inventara i izboru potrebnih predmeta. Takođe je obaveštavao igrača o materijalima koji nedostaju u inventaru, piše Android Authority.

Konverzacione mogućnosti u realnom vremenu Copilot asistenta omogućava najnoviji GPT-4o model OpenAI-a. Zahvaljujući tome, Copilot može da sluša, govori i pomaže igračima dok igraju.

Mustafa Sulejman, izvršni direktor Microsoft AI, opisao je ovo kao „magično iskustvo“ koje je „pametno, intuitivno, prirodno i korisno.“

Microsoft još uvek nije otkrio planove za integraciju Copilota u druge Xbox ili PC igre, ali je to svakako mogućnost koja se razmatra. Ukoliko se ovaj koncept pokaže uspešnim, tradicionalni vodiči za igre i platforme koje ih objavljuju mogli bi postati prošlost.

Ostaje da se vidi koliko će AI biti precizan u vođenju kroz igru i kako će developeri „rešavati“ greške koje veštačka inteligencija može da napravi.

Info:NovaEkonomija

Prijava na newsletter

Pročitajte još: