INTERVJU: Nikolina Andrić, mentor za žene koje žele da se bave poslom Virtuelnog Asistenta

Nikolina Andrić je mentor za Virtuelne Asistente, voditeljka podkasta Vreme je za VAs, supruga jednog rokera i majka četvoro dece. 2012. godine je počela da se bavi freelancingom.

Nikolina Andrić je mentor za Virtuelne Asistente, voditeljka podkasta Vreme je za VAs, supruga jednog rokera i majka četvoro dece. 2012. godine je počela da se bavi freelancingom. Od data entry poslova, formatiranja tekstova, organizacije putovanja, preko WordPress sajtova do Project Managera Amazon prodavnice. Poslednjih 6 godina se bavi edukacijom i predstavljanjem mogućnosti rada preko interneta, sa posebnim fokusom na žene koje žele da imaju i porodicu i karijeru.

 

1. Pozdrav Nikolina, radujemo se tvom gostavanju na našem portalu. Hoćeš nam se predstaviti za početak?

Pozdrav, drago mi je što ste me pozvali da budem vaša gošća i što ćemo se još družiti i uživo na konferenciji. Ja sam mentor za žene koje žele da se bave poslom Virtuelnog Asistenta. Takođe sam voditeljka podkasta Vreme je za VAs i često volim da kažem da je to projekat koji se nikada neće završiti. Majka sam 4 dece i moram priznati da mi je to najzahtevnija uloga.

2. Osnovala si Akademiju za virtuelne asistente upoznaj naše čitaoce sa kursom.

VAkademija je petomesečni online program edukacije za žene koje žele da rade preko interneta. Ove godine se održava 5 peti po redu i veoma sam srećna što kreiramo takvu tradiciju. Dakle, VAkademija je namenjena početnicima u online svetu i bukvalno ih vodi korak po korak, od momenta kada odluče da probaju do momenta kada podižu zarađeni novac na bakomatu.

3. Imaš i podcast, a tvoj posao je svakako online i odlikuje ga sloboda. Radiš iz jednog lepog malog mesta u Vojvodini, približi nam malo tvoj način života i rada.

Tako je. Život u vojvođanskom selu je nešto izmedju života u gradu i nekog sela u istočnoj Srbiji npr. Dakle, imamo svu infrastrukturu, ravne šorove i blizu smo NS-a, što je nemerljiv benefit. Pri tom, Nadalj je retko selo koje ima pozitivan prirodni priraštaj. I mi maksimalno koristimo sve te prednosti. Deca idu sama u školu, igraju se u dvorištu i na ulici, što nama kao roditeljima olakšava smišljanje aktivnosti za provođenje kvalitetnog vremena. U zavisnosti od toga koliko je dete, radim po sat ili 4 sata. Trenutno sam na pauzi, jer imamo bebu od 2 meseca, ali od septembra ću raditi pre podne, kad su dvoje starijih u školi, a treći u vrtiću.

4. Bićeš predavač i na Websites Workshop WordPress konferenciji, što znaci da je WordPress jedan od tvojih važnih alata, gde i na koji način koristis WordPress?

WordPress me prati i pre nego što sam počela da radim online. U toku studija ponela me ideja da napravim website o mestu kom živim, a pošto sam se nadala poslu nastavnika geografije, počela sam sa pravljenjem besplatnog sajta koji se zove geografija nadalj. I danas postoji. Potom me je WordPress pratio u radu sa klijentima, a zatim je postao i moje zvanično web mesto, kao i alat za učenje u toku VAkademije.

5. Nikolina hvala na gostovanju, bilo nam je drago da te ugostimo

Baš mi je prijalo da se malo podsetim početaka.

Nikolinu ćete imati priliku da slušate prvog dana Websites Workshop WordPress konferencije.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: