Instagram uvodi funkciju koja će vas nervirati i neće moći da se izbegne

nove opcije na instagramu

Instagram testira „pauzu za oglase“ ili „ad break“ koja vas primorava da zastanete i pogledate oglas neko vreme pre nego što nastavite da skrolujete svoj feed.

Nakon što su korisnici društvene mreže sami primetili da su u Instagram aplikaciji počele da se pojavljuju reklame koje se ne mogu preskočiti, platforma je zvanično potvrdila da testira funkciju pod nazivom „ad break“ (pauza za reklame).

Nova vrsta reklamiranja prikazuju tajmer preko oglasa, koji, dok ne istekne, sprečava korisnike da nastave skrolovanje. Drugim rečima, Instagram testira sličan model koji korisnici već godinama mogu videti na YouTube platformi.

Kada je korisnici dodirnu ikonu za više informacija o funkciji, Instagram pokazuje poruku u kojoj piše: „Pauze za oglase su novi način da vidite oglase na Instagramu. Ponekad ćete možda morati da pogledate oglas pre nego što nastavite da skrolujete.”

„Uvek testiramo formate koji će pružiti vrednost oglašivačima“, rekao je portparol kompanije za TechCrunch. „Kako tek testiramo i učimo, obavestićemo javnost ukoliko rezultati testa dovedu do zvaničnih promena proizvoda“.

Instagram već prikazuje sponzorisane postove i oglase između sadržaja kroz koji se krećete, bilo da je to vaš kućni feed ili Reels.

Ostaje nepoznato koliko ljudi može da vidi reklame koje se ne mogu preskočiti, kao i kada će se testiranje završiti. Međutim, ukoliko nova funkcija postane stalan deo zvanične aplikacije, nema sumnje da će to biti zaista nepopularan potez.

Mnogi korisnici su putem različitih društvenih mreža i foruma glasno negodovali zbog ovih promena. Dok jedni kažu da će zatvarati aplikaciju kad god vide „ad break“ reklame, drugi prete da će smanjiti vreme provedeno na Instagram-u ili potpuno prestati da ga koriste.

Info: BizLifePrijava na newsletter

Pročitajte još: