Google otpustio ceo Python tim, uprava želi „jeftiniju radnu snagu“

Google otpustio ceo tim

U talasu otpuštanja koje Google sprovodi tokom poslednjih nekoliko nedelja, kompanija je ugasila i celokupan američki tim zadužen za Python, prenosi HT. Odluka je doneta u sklopu strategije rezanja troškova, koja zapravo znači angažovanje radnika izvan Sjedinjenih Američkih Država, po povoljnijim cenama.

Prema izveštaju, Google planira da formira novi tim u Minhenu, koji će preuzeti dužnosti američkog tima, ali po znatno nižim troškovima.

Otpušteni članovi tima izrazili su duboko razočaranje, navodeći da su neki od njih proveli i dve decenije u kompaniji, opisujući svoje mesto rada kao „najbolji posao ikada“.

Tim koji je otpušten brojao je manje od deset članova i bio je odgovoran za većinu Google-ovih projekata povezanih s Pythonom, uključujući stabilnost ovog programskog jezika unutar kompanije, ažuriranje hiljada paketa trećih strana i razvoj sistema za proveru tipova.

Pored Python programera, Google je ranije otpustio radnike iz svojih odeljenja za nekretnine i finansije, dok je finansijski direktor Rut Porat u mejlu zaposlenima naglasila da kompanija „nastavlja sa širim restrukturiranjem“, fokusiranjem se na lokacije kao što su Bangalor, Meksiko Siti i Dablin.

Info: NovaEkonomijaPrijava na newsletter

Pročitajte još: