4 e-poruke koje će kupci voleti

Slanje korisnih e-poruka omogućava klijentima da se osećaju vezanije za vaš brend, što povećava verovatnoću da kupe vaš proizvod ili uslugu.

Slanje korisnih e-poruka omogućava klijentima da se osećaju povezanije za vaš brend, što povećava verovatnoću da kupe vaš proizvod ili uslugu.

Da li je vaš brend lako zavoleti? To je ako su vaši proizvodi i usluge bolji od bilo koga drugog po ceni. Ali to nije jedini način da se stvori dopadljiv brend.
Simpatični brendovi prihvataju kupce čak i kada nisu raspoloženi ili nisu raspoloženi za kupovinu. Na desetine načina, ovi brendovi pokazuju da cene kupce.

Kupci bi se mogli prijaviti za vašu e-poštu za popuste i posebne ponude, ali to ne bi trebalo da vas spreči da pronađete sve vrste načina da pokažete svoju zahvalnost upravo putem e-pošte, a da pritom i dalje gledate na sopstvene ciljeve.

1. Obaveštenje o zalihama

Zahtev za obaveštenje o zalihama je snažan signal namere. Dakle, kupci koji odvoje vreme da ga zatraže zaslužuju atraktivnu e-poštu koja ih podseća kada taj proizvod postane dostupan, zar ne?
Ovakav imejl predstavlja primer osnovnog koncepta korisničke usluge. U nastavku je primer:

Subject: Stavke na vašoj listi želja su na zalihama

2. Rođendanska čestitka

Samo 31% maloprodajnih prodavaca e-pošte šalje rođendanske čestitke prema izveštaju o stanju e-pošte Litmus 2021. Dakle, postoji velika prilika da doprete do kupaca na njihov poseban dan.

Subject: Srećan rođendan, Petra

3. Imejl sa rezimeom korisnika

Imejl sa rezimeom korisnika ima drugačiji cilj: da redovno koristimo uslugu.
Mnogi vole da prate brojeve, neki zato što se bave metrikom, ali i zato što vole da se uporede sa drugim korisnicima.

Subject: Samo za vas: statistika ove nedelje + ozbiljne uštede

4. Godišnjica kupovine

U pogrešnim rukama, ovakva e-pošta bi mogla da izazove veliko „Pa šta?“ od kupca. Da li je potrošače zaista briga koliko dugo kupuju od brenda?
Ovaj imejl je suptilan podsetnik da ste kupili nešto u prošlosti i jednako suptilan poziv da ponovo kupite, čak i bez priložene posebne ponude.
Ako želite da postepeno povećavate učestalost, ovo bi bila dobra poruka za testiranje njene efikasnosti u stvaranju inkrementalne prodaje između kampanja.

Subject: Vaša Nike godišnjica

Koja e-pošta bi vam pomogla da postignete cilj?

Svaka od ovih e-poruka poručuje vašim klijentima: „Brinemo za vas čak i kada ne kupujete od nas.“ Svaka vam može dati valjan razlog da budete u prijemnom sandučetu vaših klijenata između kampanja.
Možda donesu dodatni prihod, ali njihov glavni cilj je da pokažu ljubav. Koji biste mogli da probate?

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: