Karavan ženskog preduzetništva – na kafi sa preduzetnicama

Preduzetnice Srbija

Studija rađena prošle godine zajedno sa organizacijom Ujedinjenih nacija za žene je pokazala da se procentualno povećava udeo žena u preduzetništvu u Srbiji kao i da se one osim tradicionalnih ženskih poslova bave i biznisima sa većom dodatom vrednošću, rečeno je na predstavljanju projekta “Karavan ženskog preduzetništva – na kafi sa preduzetnicama”. Skup je održan u Privrednoj komori Srbije, a podaci su ohrabrujući te će Ministarstvo privrede nastaviti da pruža podršku preduzetnicama.

“I što je možda još važnije da u profile ženskog preduzetništva imamo sve više žena koje se odlučuju da krenu da se bave biznisom jer su prepoznale neku razvojnu mogućnost, odnosno žene žele da iskoriste neku šansu na tržištu za razliku od pre deset godina kad su to bile predutzetnice iz nužde”, saopštila je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede.

Učesnice karavana su naglasile da je suština u tome da se obilaze lokalne samouprave i sa ženama na terenu razgovara o tome šta Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije mogu da urade za njih i kako da im pomognu.

“Ti događaji su veoma značajni i za umrežavanje preduzetnica, jer na tim događajima vi razmenjujete svoje kontakte i dobijate informacije koje su od značaja za vaše buduće poslovanje”, rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektoraza preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Vojvodina je spremna da nastavi da kroz svoje programe i konkurse podržava i pomaže žensko preduzetništvo.

“Veoma je važno da mi budemo početna podrška i da preduzetnice, početnice znaju da će u svakom koraku razvijanja njihovog posla država stajati iza njih i da imamo povratnu informaciju gde možemo još da pomognemo”, izjavio je Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara.

Uskoro će se organizovati i regionalni karavani, od kojih će prvi biti organizovan u Crnoj Gori u septembru, a drugi u Banjaluci.

Info:RTV

Prijava na newsletter

Pročitajte još: