Holandski prodavac cipela Schuurman Schoenen implementira Magazino robote

Kompanija za robotiku Magazino osvojila je Schuurman Schoenen kao novog kupca. Holandska kompanija, poznata po ponudi širokog spektra cipela, koristiće robote u svom skladištu u Needeu u Holandiji. Korišćenjem TORU robota, Schuurman Schoenen implementira fleksibilnu automatizaciju za proces ručnog sakupljanja kutija za cipele.

Kompanija za robotiku Magazino osvojila je Schuurman Schoenen kao novog kupca. Holandska kompanija, poznata po ponudi širokog spektra cipela, koristiće robote u svom skladištu u Needeu u Holandiji. Korišćenjem TORU robota, Schuurman Schoenen implementira fleksibilnu automatizaciju za proces ručnog sakupljanja kutija za cipele.

Sa implementacijom inteligentnog, mobilnog robota TORU, Schuurman je jedan od inovativnih pionira u industriji. Kontinuirani rast e-trgovine i manje veličine serija zahtevaju rešenja za automatizaciju koja se mogu fleksibilno prilagoditi i skalirati po potrebi.

Mobilni robot TORU radi autonomno uz pomoć tehnologije 3D kamere, brojnih senzora i može da radi 24/7. Takođe se može lako implementirati u ulazne i odlazne procese. TORU roboti smanjuju tipične vrhove porudžbina u e-trgovini i poboljšavaju vreme isporuke porudžbina do kupaca tako što su u mogućnosti da rade i noću ili vikendom.
Arjan Schuurman, izvršni direktor Schuurman Schoenen kaže: „Sa Magazino robotskim rešenjem TORU pronašli smo fleksibilno rešenje da obezbedimo naš rast i usluge u narednim godinama na veoma konkurentnom tržištu.

Julia Scholz, direktor prodaje u Magazino GmbH kaže: „Uzbuđeni smo što započinjemo naš zajednički projekat integracije naših inteligentnih, mobilnih robota u postojeće Schuurman procese.”

O robotu TORU
Svojim vakuumskim hvatačem TORU hvata pojedinačne kutije za cipele sa polica, transportuje ih do primopredaje, sortira kutije na pravi način, a istovremeno pokriva proces dopune i vraćanja kutija. Preko Wi-Fi-ja, robot nije povezan samo sa Schuurmanovim sistemom upravljanja skladištem, već i sa lokalnim i globalnim Cloud-om iz Magazina. Sa ovom vezom i upotrebom veštačke inteligencije, TORU svakodnevno uči iz svojih iskustava, poboljšava sopstvene performanse i robusnost i istovremeno deli znanje sa svojim robotskim kolegama.
Jedna od ključnih prednosti TORU-a je mogućnost integracije u postojeće skladište skladišta u Neede-u uz samo minimalne modifikacije. TORU može podržati zaposlene u manje ergonomskim zadacima, na primer pri preuzimanju sa donje ili gornje police ili sa posebno velike udaljenosti hoda u skladištu. Zahvaljujući brojnim senzorima, TORU robot percipira svoje okruženje u realnom vremenu, otkriva ljude ili prepreke na svom putu i stoga radi na bezbedan način zajedno sa ljudima u istom radnom prostoru. Sa do 20 sati radnog vremena, TORU može da radi i noću ili van radnog časa.

O Šuurmanu
Schuurman Schoenen je poznat u Holandiji kao vodeći prodavac cipela sa 45 prodavnica i veb-sajtom za e-trgovinu. Nude širok asortiman obuće za žene, muškarce i decu. Šurman je počeo sa malom radnjom u Borčulu, pedesetih godina prošlog veka, a tokom godina se širio zahvaljujući naporima tri generacije porodice Šurman. Pored raznih brendova, imaju i svoje etikete.

O Magazinu
Magazino GmbH razvija i gradi inteligentne, mobilne robote koji percipiraju svoje okruženje i sami donose odluke. Autonomni roboti rade paralelno sa ljudima i čine procese u oblastima e-trgovine, mode i proizvodne logistike fleksibilnijim i efikasnijim. Sa više od 120 zaposlenih na svojoj lokaciji u Minhenu, Magazino ima najveći tim napredne robotike u Evropi.

Izvor i foto: Magazino Prijava na newsletter

Pročitajte još: