Baby Food Factory – investicija godine

Baby Food Factory, kompanija iz Beograda, dobitnik je nagrade za investiciju godine u Srbiji - Aurea 2019.

Baby Food Factory,  kompanija iz Beograda, dobitnik je nagrade za investiciju godine u Srbiji – Aurea 2019, koju je poslovni portal eKapija dodelio 11. godinu zaredom. Ova fabrika dečije hrane otvorena je u oktobru 2018. godine u Dobanovcima. U ovi grinfild investiciju uloženo je 34 miliona evra. 

“Nagrada za investiciju godine je našoj kompaniji poseban vid priznanja i dokaz da je Baby Food Factory prepoznat kao projekat koji doprinosi vraćanju domaće industrije dečije hrane na mesto koje zaslužuje, ali i poboljšanju izvoznih potencijala u ovom segmentu. Ova investicija zaista predstavlja značajan iskorak na ovdašnjem tržištu dečije hrane, jer smo doneli nove standarde u proizvodnji i potrošačima ponudili visokokvalitetnu i zdravu dečiju hranu. Naši proizvodi već trasiraju put na tržištima regiona i Zajednice nezavisnih država, a imajući u vidu da je završena tek prva faza investiranja, u godinama koje su pred nama očekuju nas dodatna ulaganja, proširenje asortimana i osvajanje novih tržišta. Naročito smo ponosni na činjenicu da je reč o domaćoj investiciji, zahvaljujući kojoj u našoj zemlji imamo modernu fabriku koja može da stane rame uz rame sa velikim svetskim proizvođačima, a roditeljima i najmlađima ponudi najviši kvalitet”, rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor.

Nagradu je laureatu uručio Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, koji je tom prilikom ukazao na značaj razvoja IT sektora, jer je upravo IT industrija u prošloj godini po prvi put zabeležila veći izvoz nego Fiat i Smederevska železara.

Još dva specijalna priznanja

Pored glavne nagrade, eKapija je dodelila i dva specijalna priznanja. Priznanje za inovativnost pripalo je kompaniji Alfa Klima iz Knjaževca, koja je inovirala dizajn toplotnih pumpi sa R290 gasom, pod zaštićenim imenom PropSafe. Priznanje za društvenu korisnost pripalo je Institutu BioSens iz Novog Sada za razvoj prve Digitalne farme u Srbiji i kompaniji Delta Holding za projekat Naše selo.

Osim nagrađenih investicija, u finale ovogodišnjeg izbora za nagradu Aurea plasirala su se još četiri projekta: Swan – Kompaktni skener za digitalizaciju arhivske građe; OTT Sistem – Prirodan ergonomski sistem za spavanje; Daktilograf Engine – platforma koja trenutno pretvara govor u tekst i VOZZi – Mobilna aplikacija za pomoć na putu.

“Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom ovogodišnjih pretendenata na zlatno priznanje naše kuće. U današnjem svetu mogu da opstanu samo najbolji poslovni poduhvati, najbolji koncepti. Dobre ideje, međutim, ne vrede mnogo bez sposobnosti da se sprovedu u delo. Mi verujemo u takmace za Aureu. Verujemo da svi nominovani imaju šansu za značajan uspeh, a da su naši laureati – prvi među jednako dobrima”, rekao je glavni i odgovorni urednik portala eKapija Mirko Radonjić.

Izvor: eKapija

Foto: babyfoodfactory.comPrijava na newsletter

Pročitajte još: